Hlavní obsah

Velká ztráta pro Vítkovice, odchází jejich nejproduktivnější hráč! Končí i další šestice

Praha

V hokejových Vítkovicích nebude v příští sezoně pokračovat jejich nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec posledního ročníku Roberts Bukarts. V ostravském klubu končí i další útočníci Miroslav Indrák a Frenks Razgals a obránci Mislav Rosandič, Blaž Gregorc, David Kvasnička a Martin Bodák.

Foto: Sport.cz

Lotyšský útočník Roberts Bukarts ve Vítkovicích končí.

Článek

Devětadvacetiletý lotyšský útočník Bukarts, který svou zem reprezentoval na sedmi světových šampionátech, hostoval v uplynulé sezoně ve Vítkovicích z pražské Sparty a podle webu ostravského klubu nebylo pokračování jeho působení uskutečnitelné. Vítkovice tak přicházejí o jednoho z klíčových hráčů, který za ně ve 47 zápasech zaznamenal 42 bodů za 16 gólů a 26 asistencí.

Po roce končí ve Vítkovicích i 21letý obránce David Kvasnička. Účastník juniorského MS 2019 2019 nasbíral ve 36 zápasech čtyři body (2+2).

Hostování z Hradce Králové pak vypršelo slovenskému bekovi s chorvatskými kořeny Mislavu Rosandičovi, ve Vítkovicích nebude pokračovat ani slovinský bek zadák Blaž Gregorc a slovenský obránce Martin Bodák.

V útoku se Ostravané kromě Bukartse budou muset obejít i bez Miroslava Indráka a Lotyše Frenkse Razgalse. Indrák přišel do Vítkovic na hostování zkraje roku 2020 z Plzně výměnou za Patrika Zdráhala. Odehrál ale jen 11 zápasů, pak musel s poraněným ramenem na operaci.

„U každého zmíněného hráče jsme zvážili všechny varianty a dali si je dohromady i s ohledem na herní styl, kterým se chceme v příští sezoně prezentovat, na skladbu kádru a také na finanční možnosti. Přestože se s těmito hráči loučíme, tak jim patří poděkování za odvedené služby a přání úspěchů do budoucna," uvedl kouč Vítkovic Mojmír Trličík.

Po devíti letech se vrací trenér Stránský

Vítkovice zároveň ve čtvrtek oznámily, že po devíti letech se do svého mateřského klubu vrací trenér Darek Stránský, jenž na střídačce jako asistent doplní kolegy Trličíka a Ladislava Svozila.

„V minulé sezoně se nám práce ve třech trenérech zamlouvala a poté, co Rostislav Klesla nepřijal nabídku pokračovat, řešili jsme otázku třetího trenéra. Já osobně jsem si přál mít k ruce dalšího zkušeného a kvalitního kolegu a když se naskytla možnost, že by jím mohl být Darek Stránský, okamžitě jsme se spojili a začali pracovat na jeho návratu. Známe se řadu let, je to vítkovičák, má své kvality, trénoval jak mládež, tak muže, v různých úrovních a jeho přítomnost u A-mužstva bude dalším obohacením," prohlásil Trličík.

„Strašně moc se těším na návrat do mateřského klubu po iks letech. S Mojmírem jsem už měl možnost před lety spolupracovat a bylo to pro mě obohacující a inspirující. Láďa Svozil, toho si pamatuju ještě jako hráče a je pro mě velkou osobností s bohatými zkušenostmi," říká Stránský, který asistenta trenér v seniorské extralize dělal už mezi lety 2016 až 2018 v Litvínově. Poslední sezonu plnil roli trenéra dorostu i šéftrenéra akademie ve Spartě.

Reklama

Související témata: