Hlavní obsah

V Litvínově se dějí velké věci! Šlégr ve vedení klubu končí

V hokejovém Litvínově se během letní přestávky dějí velké věci. Nejenže hlavního trenéra Vladimíra Kýhose, který Chemiky v posledním kole minulého ročníku zachránil v extralize, nahradili Vladimír Országh s Václavem Sýkorou, nyní přichází šokující novinka. V podkrušnohorském klubu k 29. dubnu skončil jako předseda představenstva i generální manažer Jiří Šlégr!

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Šlégr.

Článek

Olympijský šampion z Nagana působil ve vedení svého mateřského klubu od roku 2010. Předsedou představenstva byl posledních pět let (teď mu skončilo funkční období), generálním manažerem poslední dvě sezony.

Novým předsedou představenstva byl s účinností od 30. dubna zvolen dosavadní člen představenstva Marek Zouvala. Představenstvo klubu zároveň na svém jednání pověřilo sportovního manažera Pavla Hynka, aby dočasně převzal pravomoci generálního ředitele klubu.

„Chci si dát odstup. Cítím, že po dlouhých letech v nejvyšších patrech klubového vedení nastal čas na změnu. Během mého působení se nám podařilo získat historicky první titul (2015), ale v posledních letech se nám tolik nedařilo. Věřím, že změny pomohou nastartovat něco nového," uvedl Šlégr pro oficiální stránky klubu.

Jako hráč oblékal Šlégr dres Litvínova v letech 1987 – 1992 a po návratu z úspěšného působení v NHL pak trvale od roku 2004. Svoji bohatou hráčskou kariéru definitivně ukončil v roce 2015, kdy se člen Triple Gold Clubu jako hrající asistent trenéra podepsal pod zisk historicky prvního mistrovského titulu pro Chemiky.

Post hlavního trenéra Vervy zastával s přestávkami poslední tři sezony. V té uplynulé ale na konci listopadu na funkci rezignoval a byl nahrazen Vladimírem Kyhosem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Šlégr ještě v dobách své aktivní hráčské kariéry.

Legendární obránce se však v Litvínově úplně neloučí, v rámci klubu bude pověřen vztahy s Českým svazem ledního hokeje.

„Unipetrol a Benzina nadále pevně stojí za litvínovským hokejem. Jsme si plně vědomi jeho bohaté historie, ale není nám lhostejná ani budoucnost. Procesem změn proto chceme dát klubu nový impulz. Jiřího Šlégra si nesmírně vážím. Do klubové historie se nesmazatelně zapsal nejen jako hráč, ale i v dalších rolích. Děkuji mu za dlouhé roky práce pro klub a těší mě, že jsme se dohodli a budeme nadále společně pracovat na rozvoji litvínovského hokeje," řekl Šlégrův nástupce na pozici předsedy představenstva klubu Marek Zouvala.

Reklama

Související témata: