Hlavní obsah

Litvínov má jasno! Vsadil na kouče slovenské reprezentace

Exraligový Litvínov vyřešil klíčovou otázku pro příští sezonu. Hokejisty Vervy povede jako hlavní trenér Slovák Vladimír Országh, který na střídačce nahradí Vladimíra Kýhose. Klub o tom v úterý informoval v tiskové zprávě.

Foto: HC Verva Litvínov

Nový trenér Litvínova Vladimír Országh.

Článek

Někdejší reprezentační útočník vedl v předloňském ročníku Slovan Bratislava v Kontinentální lize. Letos v únoru se vrátil do realizačního týmu slovenské reprezentace, kde působil v roli asistenta trenéra Craiga Ramseyho.

„Jeho trenérský vývoj sleduji dlouho a Vlado dokázal hodně slovenských a zahraničních hráčů posunout na vyšší úroveň. I přes svůj mladý věk je dnes velice zkušeným trenérem, který má zkušenosti i s mezinárodním hokejem z KHL i reprezentace, a věřím, že posune hokej v Litvínově výše,“ uvedl sportovní ředitel klubu Pavel Hynek.

Pro dvaačtyřicetiletého Országha bude Litvínov prvním angažmá za hranicemi Slovenska. S Vervou se domluvil na dvouleté spolupráci.

„Jsem plný očekávání. Jdu do klubu, který má velkou historii, vychoval obrovské množství vynikajících hráčů a také výborných trenérů. Jdu do města, které žije hokejem. Moc se na to těším a doufám, že pozvedneme výsledky a fanoušci se znovu dočkají play off,“ řekl nový kouč žlutočerných, jenž si v následujících dnech složí svůj realizační tým. Na střídačce nahradí Kýhose, jenž mužstvo převzal zkraje prosince a dovedl ho k záchraně.

Országh má za sebou bohatou a úspěšnou hráčskou kariéru. Před osmnácti lety slavil v Göteborgu v dresu Slovenska titul mistra světa a rok později přidal do sbírky z MS ještě bronz z Helsinek. Na kontě má i skoro 300 zápasů v NHL v barvách New Yorku Islanders, Nashvillu a St. Louis. Zahrál si také za švédskou Luleu nebo Djurgaarden, s nímž v roce 2001 získal mistrovský titul.

Aktivní hokejovou dráhu ukončil v rodné Banské Bystrici, kterou v letech 2017 a 2018 dovedl jako hlavní trenér k extraligovému titulu.

Reklama

Související témata: