Hlavní obsah

Litvínov šplhá v tabulce vzhůru

LITVÍNOV

Až na pátou příčku tabulky se vyšplhali hokejisté Litvínova, kteří si po skalpu lídra z ledu pražské Slavie v úterý doma poradili i s posledním Znojmem. „Hlavně jsme hráče nabádali, aby pod dojmem tříbodového zisku ze hřiště mistra celek z opačného pólu pořadí nepodcenili,“ zdůraznil trenér Jaroslav Hübl starší po vítězství 4:2.

Článek

„V prvních dvou třetinách jsme se ale těžko dostávali do hry, chyběl nám pohyb. Naštěstí jsme dali těsně před druhou přestávkou druhý gól, což asi rozhodlo. Stáhli jsme sestavu na tři pětky, najednou jsme začali lépe bruslit a zaslouženě vyhráli,“ rozebíral kouč duel s Orly.

Hübl starší si pochvaloval zlepšenou hru obrany. „Ponaučili jsme se z propadáku ve Vítkovicích. Už na Slavii jsme podali důsledný výkon ve hře dozadu a teď jsme na to navázali. Ve dvou posledních kolech jsme jen třikrát inkasovali, z toho proti Znojmu podruhé až patnáct vteřin před koncem z trestného střílení,“ připomněl trenér Severočechů.

Kubát se dočkal první extraligové trefy 

Zápas se Znojmem vyšel litvínovské defenzivě nejen při plnění obranných povinností, ale i po střelecké stránce. Dva ze čtyř gólů totiž obstarali obránci, kteří orámovali litvínovské skóre. Otevřel jej Vlastimil Kroupa a v závěru se z první extraligové trefy radoval Karel Kubát.

„Já jsem na extraligový gól čekal rok a půl. Naposledy jsem se trefil v předminulém play-off ještě za Třinec proti Liberci. Loni jsem v Třinci gól nedal a věřil jsem, že se mi to povede po návratu do Litvínova,“ svěřil se Kroupa. „Nervózní z toho, že mi to v prvních devíti kolech nevyšlo jsem ale nebyl. Snažím se hlavně brankám zabraňovat a zakončení je něčím navíc,“ vykládal zkušený bek. „Dobré bylo, že jsme na vedoucí gól Znojma dokázali rychle reagovat. Nastartovala nás Brandova trefa na 2:1, pak hosté trochu odpadli. Trošku nás rozhodilo zranění Vobořila, ale zvládli jsme to,“ líčil Kroupa.

„Robert Reichel mě skvěle našel přihrávkou před prázdnou branku. To nešlo nedat,“ culil se 20letý Kubát, který v poslední době hraje v první obranné dvojici s Jiřím Šlégrem. „Jsou to pro mě obrovské zkušenosti, spoluhráči mě vzali mezi sebe. Učím se každým dalším zápasem,“ svěřil se mladík, který je litvínovským příslibem.

Reklama

Související témata: