Hlavní obsah

Karlovy Vary - Č.Budějovice 3:2Karlovy Vary porazily v repríze semifinále České Budějovice 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hluchý 1 : 0
24. Vydarený 1 : 1
31. Skuhravý 2 : 1
49. Zucker 3 : 1
59. Kůrka 3 : 2

Hokejisté Karlových Varů porazili v předehrávaném utkání 12. extraligového kola České Budějovice 3:2. Repríza semifinále loňského ročníku soutěže a zároveň souboj dvou sousedů v tabulce byla dramatická až do samého závěru. Domácí si v třetí třetině vypracovali dvoubrankové vedení, Jihočeši zásluhou Tomáše Kůrky 81 vteřin před koncem snížili, vyrovnat se jim ale už nepodařilo.

Článek

Jediné nedělní utkání začalo netradičně již v 15:00 a aktivnější v úvodu byli Západočeši. Hosté se sice snažili rychle střídat, ale už na konci druhé minuty prohrávali, když Turka v brance Českých Budějovic překonal z dorážky Hluchý. Druhý gól mohl přidat Melenovský, ale neuspěl, stejně jako Jihočeši na druhé straně při 57 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři v osmé minutě.

Více vzruchu v prvním dějství bylo před Turkem. Řezníčkovu střelu v početní výhodě však hostující obrana zblokovala, Kristkova teč skončila mimo, z dobré pozice poté přestřelil i Zaťovič. Hosté zahrozili ve 24. minutě, kdy Mensatora vyzkoušel Hudec. Karlovarská jednička byla pozorná, ale o pár vteřin později bylo přece vyrovnáno. Postaral se o to další Slovák ve službách Mountfieldu Vydarený. Blízko druhé brance byl v 27. minutě Poživil, ale neprosadil se stejně jako poté Toman.

Energie mířila lépe

Energie mířila lépe. Vedení domácím zařídil kapitán Skuhravý, který si vybruslil od mantinelu a prostřelil všechno před sebou. Karlovy Vary tak již po devíti vteřinách využily přesilovou hru. Ideální příležitost přidat třetí branku měli domácí při čtyřminutovém vyloučení Dudy, který dostal dva menší tresty za faul na Proška, jehož zasáhl hokejkou do obličeje. Proti bránící čtveřici však tentokrát nic valného nevymysleli.

V třetí části se proti Turkovi postupně neprosadili Skladaný, Mudroch a dvakrát Hluchý, ale nakonec se fanoušci domácích dalšího gólu dočkali. V 49. minutě se v dobrém světle předvedl čtvrtý útok Energie a pěknou akci zakončil zblízka Zucker.

Přidat pojišťovací čtvrtý gól mohl osamocený Procházka, svůj nájezd však zakončil hodně nepřesně. A tak se domácí museli o výsledek a tři body strachovat až do konce. V 59. minutě totiž Kůrka upravil na 3:2, vyrovnat se však již Jihočechům nepodařilo. České Budějovice tak v generálce na středeční start v Lize mistrů na ledě Ufy neuspěly a připsaly si druhou porážku za sebou.

<tbody><tr><td colspan="2"><strong>Předehrávka 12. kola hokejové O2 extraligy:</strong></td></tr><tr class="invert"><td><strong>Karlovy Vary - České Budějovice 3:2</strong></td><td><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=6461" onclick="return onlineShow(this.href);">on-line</a></td></tr><tr class="highlight"><td colspan="2"><strong>Branky a nahrávky</strong>: 2. Hluchý (Grof, Bílek), 31. Skuhravý (Hanzlík, Košťál), 49. Zucker (Dej, Zaťovič) - 24. Vydarený (Veselý, Poživil), 59. Kůrka (Frolo). Rozhodčí: R. Svoboda - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 3340.</td></tr><tr><td colspan="2"><strong>Karlovy Vary</strong>: Mensator - Němec, Jiří Hanzlík, Dobroň, Mudroch, Grof, Řezníček, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Bílek, Skladaný, Hluchý - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.</td></tr><tr><td colspan="2"><strong>České Budějovice</strong>: Turek - Poživil, Gřegořek, Sičák, Toman, Frolo, Vydarený, od 21. navíc Mucha - Kotrla, Vak, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - M. Hudec, Šimánek, Sailer. Trenéři: Bokroš a Tlačil.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: