Hlavní obsah

Č.Budějovice - Liberec 2:3Českobudějovická krize pokračuje, Jihočeši nestačili na Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Nedvěd 0 : 1
34. Pletka 0 : 2
44. Nedvěd 0 : 3
50. Toman 1 : 3
57. Gulaš 2 : 3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic nestačili v souboji sousedů v extraligové tabulce na Liberec a po porážce 2:3 si připsali třetí extraligovou prohru za sebou. Na výhře Severočechů se dvěma góly podílel útočník Petr Nedvěd, který odehrál druhé utkání po svém návratu ze zámoří.

Článek

Kouč domácích Bokroš udělal po středečním debaklu na ledě Ufy v Lize mistrů očekávané změny v sestavě. Mimo hru zůstal kapitán Sailer, Šimánek s Tomanem byli na začátku pouze na střídačce.

O střelbu se jako první pokusil nový kapitán Veselý, ale z tlaku domácího týmu nic nebylo, protože již ve druhé minutě byl vyloučený Sičák. V oslabení se přesto do brejku dostali Květoň s Gřegořkem, ale zakončit nedokázali. V následujících minutách se celkem třikrát pokusil překonat Turka rtuťovitý Klimenta, budějovický gólman však odolal i proti Podkonickému.

V přesilovce byl blízko první brance domácí Hřebejk, ale před prázdnou brankou netrefil puk. Stav se nezměnil ani v závěru třetiny po střelách Gulaše a Kotrly. Při vyloučení Moravce v úvodu prostředního dějství se prezentoval dobrou střelou Kůrka, Hnilička ale s obtížemi vytěsnil kotouč nad branku. Ve 28. minutě se část obecenstva radovala z gólu, ale Veselý z levého křídla rozvlnil pouze boční síť. Vzápětí našel Blatný před útočnou modrou nikým nehlídaného Nedvěda, který po sólové jízdě propasíroval puk za Turkova záda.

O šest minut později budějovický gólman vyrazil pouze před sebe Kašpaříkovu střelu a dojíždějící Pletka zblízka pohotově zvýšil. Hostující Jiruš poté vyslal jedovatou střelu, ač byl na levém kruhu tísněn dvěma protihráči. Během trestu Tomana, který od druhé třetiny zasáhl do hry, si liberecká pětice dělala na ledě co chtěla, gól však nepadl.

Na začátku třetí třetiny se protáhl libereckou obranou Kůrka, ale zacílil vedle. Z protiútoku přidali liberečtí třetí gól, obránce Zíb po přejetí modré čáry ideálně našel Nedvěda, který se protáhl kolem Frola a bekhendem překonal nejistého Turka.

Z ojedinělé akce se dostal ke střele Kůrka, našel však jen připraveného Hniličku. Faulující Blatný poté z trestné lavice musel přihlížet, jak domácí Gřegořek ranou od modré orazítkoval tyčku, následnou dorážku Vydareného však videorozhodčí jako gólovou neposoudil. Po následující kombinaci se budějovičtí hráči dočkali. Ránu Veselého ještě Hnilička vyrazil, na bombu Tomana ale nedosáhl.

Drama nastalo necelé čtyři minuty před závěrem, kdy Huml zpoza branky našel zpětnou přihrávkou Gulaše, jenž snížil na rozdíl jediného gólu. V závěrečné minutě zkusili Jihočeši power play, osmnáct vteřin před koncem byl navíc vyloučen hostující Nedvěd, vyrovnat však České Budějovice nedokázaly.

Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 50. Toman (Veselý, Vak), 57. Gulaš (Huml) - 28. P. Nedvěd (Blatný), 34. Pletka (Kašpařík, V. Nedorost), 44. P. Nedvěd (Zíb, Klimenta). Rozhodčí: Šindler - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5, navíc Nedorost (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5084.
České Budějovice: Turek - Poživil (22. Toman), Sičák, Mucha, Gřegořek, Frolo, Vydarený - Kůrka, Vak, Veselý - Hřebejk, Huml, Duda - M. Hudec, L. Květoň, Kotrla - Gulaš, Mertl, Kuchejda. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Modrý, Žabka, Zíb - V. Nedorost, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Podkonický, Šachl - Klimenta, P. Nedvěd, Blatný - Vantuch. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín