Hlavní obsah

Balaštík: Murínova kauza s výstrojí poškodila klub a hlavně Igora

S první čtvrtinou soutěže nemůže ve Zlíně panovat nespokojenost. Ševci v ní získali dvacet bodů, za což jim patří šestá příčka. Hned čtyři pětiny bodů nastřádal Venerův tým na domácím ledě, venku se mu dlouho nedařilo. Šestkrát po sobě odjížděl s prázdnou. Až v pátek uspěl na Spartě. „Je to solidní začátek. Liga ale ještě bude dlouhá, těžká a zamotaná,“ přiznává v rozhovoru pro Sport.cz kanonýr Jaroslav Balaštík.

Článek

Na první výhru venku jste se načekali dlouho, že?

Vlastně celou první čtvrtinu. Panice jsme ale nepropadali, spíš jsme to brali s humorem. Výhra někdy musela přijít.

Kdyby vám někdo před sezónou řekl, že venku vyhrajete zrovna na Spartě, co byste si pomyslel?

Vidíte, zrovna tak to vyšlo. Jestli se navíc nepletu, Sparta doma prohrála vůbec poprvé. Je to tím, že je liga strašně vyrovnaná. Nebezpečí hrozí od každého soupeře. Jsem jenom rád, že jsme to byli zrovna my, kdo tu Spartu nachytal.

Co položilo základ vaší výhře?

Venku jsme v minulých zápasech nedávali branky a strašně jsme se nadřeli. Vždy jsme prohrávali a snažili se dotahovat. Dneska tomu bylo naopak, vedení 3:0 nás uklidnilo. Pak nás Sparta i vinou vyloučeních přehrávala, ale gól na 4:2 to de facto rozhodl a utkání jsme v poklidu dohráli.

Po snížení domácích na 2:3 si kouč Venera vyžádal oddechový čas a za necelé dvě minuty jste přidali čtvrtý gól. Tento tah tedy pomohl...

Od něho to bylo skvěle takticky vymyšlené. Tlak Sparty narůstal, bylo jej potřeba nabourat a hru zklidnit. Tohle byla ideální příležitost.

Do utkání nenastoupil Igor Murín. Proč?

Má nějaké zranění, neměli bychom se k tomu ale vyjadřovat.

Přesto jste ale jeho absence litovat nemuseli, Radovan Biegl odchytal parádní zápas...

Před sezónou jsme vsadili na dva zkušené brankáře. Loni se nám v tomto období stalo, že se Igor zranil a my neměli plnohodnotnou náhradu. Teď je tu Radek a pro nás je to jen dobře. Když se jeden zraní nebo se mu nedaří, ten druhý je ho schopný nahradit.

Od Sparty se před sezónou čekala kvalitní hra podpořená výsledky, realita ovšem až tak růžová není. Podle vás proč?

Měl jsem zprávy, že ještě není v ideální formě. Pořád hledá ideální složení útoků.

Platí to i po dnešku?

(směje se) Prohráli, tak na tom asi něco bude. Mančaft ale mají hodně silný a s blížícím se závěrem budou svoji hru stupňovat. V play-off budou nejnebezpečnější.

Šesté místo, dvacet bodů. Jste spokojen, jak Zlín odehrál první čtvrtinu soutěže?

Myslím, že jo. Dvacet bodů je solidní začátek. Liga ale ještě bude hodně dlouhá, těžká a zamotaná.

Igor Murín dostal v minulém týdnu pokutu 250 000 korun za nepovolenou výstroj ze zápasu prvního kola v Plzni. Řešili jste to nějak v kabině?

To jde mimo nás. Je to na vedení klubu.

To podalo proti verdiktu odvolání. Pokud by bylo zamítnuto, platil by pokutu sám Murín, nebo by se ni něj složil klub?

Za tu věc by se asi postavil klub. Můj osobní názor je ale ten, že je celá situace zbytečně vyhrocená. Názory na přeměřování se rozcházejí, ale nakonec jsme to my, kteří jsme škodní. Poškodilo to jména klubu a hlavně Igora. Nikdo si přitom nebyl stoprocentně jistý, jestli chrániče měl, nebo ne.

Reklama

Související témata: