Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 4:3Zlín předvedl nevídaný obrat a porazil Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Důras 0 : 1
17. Důras 0 : 2
25. Köhler 1 : 2
25. Dvořák 1 : 3
43. Mokrejš 2 : 3
45. Kollár 3 : 3
46. Pšurný 4 : 3

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v utkání 14. kola O2 extraligy Plzeň 4:3, i když v polovině utkání prohrávali již 0:3. Svěřenci Zdeňka Venery otočili zápas na začátku třetí třetiny, když během tří a půl minuty třikrát skórovali. Plzni nakonec zůstaly oči pro pláč, i když byla po dvě třetiny lepším týmem. Berani již vyhráli třetí zápas po sobě.

Článek

Při absenci gólmanských jedniček Murína na straně domácích a Málka na straně Plzně dostali šanci náhradníci Biegl a Altrichter. Na konci druhé minuty byl za vysokou hůl vyloučen domácí Míka, od modré čáry pálil Benák, vzápětí Biegl skvělým semaforem vychytal Fabuše. Zlín se přesilovce ubránil, ale vzápětí inkasoval při hře pět na pět. Aktivně hrající Plzeň šla do vedení, neboť před Biegla si najel Důras a prostřelil zlínského gólmana.

Domácí se po inkasované brance osmělili a pozornost Altrichtra vyzkoušel Filip Čech a Andrašovský. Útoky Plzně však byly nadále nebezpečné a zlínský brankář levým betonem zachránil před dorážkou Důrase. Ve 13. minutě odešel za katr Hudec a domácí měli výhodu úvodní přesilové hry. Navíc po prohřešku Lotyše Redlihse se jim naskytla 86 sekund dlouhá početní výhoda pět na tři. Leškova a vzápětí Kollárova řada uzamkla soupeře v útočném pásmu, nicméně se střeleckým zakončením byli domácí na štíru. Po obléhání plzeňské branky vystřelil pouze Galvas.

Zatímco domácí přesilovku nevyužili, Plzeň potrestala zdržování hry Balána. Do střelecké listiny se opět zapsal Důras, který po objetí zlínské branky nedal Bieglovi šanci. Hosté do konce první sirény dvoubrankový náskok uhájili.

Domácí na začátku druhého dějství promarnili další přesilovku a přišel třetí gól v síti Biegla. K odraženému kotouči se dostal Kovář a za brankovou čáru ho propasíroval Dvořák. Domácí našli bleskově odpověď za pouhých jedenáct sekund. Na střeleckou formu z úvodu extraligy si vzpomněl Köhler. Berany první střelecký úspěch povzbudil, nicméně téměř pět minut hráli v oslabení. Hostům se naskytly tři přesilové hry za sebou, přičemž 34 sekund měli dvojnásobnou početní výhodu. Zlínští se s velkou obětavostí ubránili bez újmy na skóre a ještě před druhou sirénou mohli snížit na kontaktní gól. Altrichter si však se střelou Rachůnka poradil.

Zlín ovšem nerezignoval, vstoupil do třetí třetiny jako uragán a předvedl famózní obrat. Vyloučení Matějovského domácí ještě nepotrestali, ale poté přišla z jejich strany velká smršť. Přesně 203 sekundy trval nevídaný obrat. Po obléhání hostující branky dotlačil kotouč za brankovou čáru Mokrejš, poté vyrovnal Kollár a za necelou minutu již domácí vedli.

Nečekaný obrat Zlína dokonal přesnou střelou pod horní víko Michal Pšurný. Zlín hrál s chutí a hra v posledních minutách gradovala. Zlínští byli blízko páté brance, neboť Nosek orazítkoval tyč a střela Balaštíka skončila těsně vedle. Hostům v závěru nepomohla ani více než minutová power play a Plzeň tak odjela ze Zlína s prázdnou.

RI Okna Zlín - Lasselsberger Plzeň 4:3 (0:2, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 25. Köhler (Leška), 43. Mokrejš (Andrašovský), 45. Kollár (Nosek, Rachůnek), 46. M. Pšurný (F. Čech) - 5. Důras (Vampola), 17. Důras (Vampola), 25. M. Dvořák (Kovář). Rozhodčí: Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 4086.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Mokrejš, F. Čech, Záhorovský - M. Pšurný, Balán, Andrašovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Plzeň: Altrichter - Benák, S. Hudec, Čakajík, Smrek, Redlihs, Pácal, Cartelli - Vampola, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Kubalík, Adamský - Kovář, Laš, M. Dvořák. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: