Hlavní obsah

Budějovice vyměnily kapitána Sailera do Karlových Varů

PRAHA/ČESKÉ BUDĚJOVICE

Bez svého dosavadního kapitána Petra Sailera dohrají současnou extraligovou sezónu hokejisté Českých Budějovic. Klub se rozhodl zkušeného třiatřicetiletého útočníka poslat na zbytek ročníku do Karlových Varů výměnou za jiného forvarda, Vítězslava Bílka. Co bylo důvodem nečekaného trejdu, není jasné. Funkcionáři HC Mountfield nechtějí celou věc komentovat.

Foto: www.hokejcb.cz

Hokejový útočník Petr Sailer

Článek

"Já jako manažer jenom vyřizuji papíry, zeptejte se trenéra," odbyl dotaz Sport.cz o důvodu výměny Petra Sailera sportovní manažer HC Mountfield Jaromír Látal.

Ovšem slovenský kouč Ernest Bokroš nebyl o nic sdílnější. "Nezlobte se, ale nechtěl bych se k tomu vyjadřovat. Nechci s novináři komentovat výkony hráčů a důvody jejich výměny," řekl slušně Bokroš, jehož zkroušený hlas při telefonickém hovoru dosti vypovídal o tom, jak nepříjemná pro něj celá záležitost je.

Bokroš převzal ambicózní tým, který už loni myslel na titul, před novou sezónou. A za úkol dostal držet mužstvo na špici tabulky. Jenže Jihočeši se trápí a patří jim momentálně až jedenácté místo v extralize.

Ve Varech očekávají od Sailera lepší výkony

Třiatřicetiletý Petr Sailer působil v prvním týmu Českých Budějovic vyjma dvou půlročních přestávek celkem dvanáct let a v dresu jihočeského týmu sehrál přes 600 utkání v nejvyšší soutěži. V devíti zápasech letošní sezóny však nasbíral jen dva kanadské body za branku a asistenci a v pátek i v neděli jej Bokroš nezařadil do sestavy. Vše skončilo jeho vytrejdováním do Karlových Varů.

Tam od něj očekávají lepší výkony. "O jeho střeleckých schopnostech jsme přesvědčeni a věříme, že bude pro mužstvo přínosem. Navíc Petr umí hrát i na levém křídle a je to pravák, který nám po odchodu Milana Krafta chyběl," řekl na oficiálních stránkách Energie tiskový mluvčí klubu Jiří Holý. Vary počítají s nasazením Sailera už do úterního zápasu se Zlínem.

Bílek se vrací do rodného kraje

Opačným směrem putuje pětadvacetiletý Vítězslav Bílek, autor tří branek a čtyř asistencí v patnácti zápasech nové sezóny. V extralize oblékne už třetí dres, po začátcích v Kladně přišel do Karlových Varů v létě 2007. Přestupem do Českých Budějovic se navíc nestěhuje do neznámých končin, v jihočeském Táboře se narodil a dělal zde první hokejové krůčky.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice