Hlavní obsah

Snad jsem našel střelku, doufal autor vítězného gólu Cartelli

PLZEŇ

Po přesné a tvrdé ráně plzeňského hokejisty Maria Cartelliho vedla Plzeň doma nad Mladou Boleslaví již 3:0. Jak se později ukázalo, gól osmadvacetiletého obránce byl nakonec vítězný. Hosté totiž dokázali duel zdramatizovat dvěma góly, o závěrečný tlak se však připravili sami vlastní nedisciplinovaností. „Celý zápas hráli na hraně,“ všiml si Cartelli.

Článek

„Byla to moje první hokejka, protože jsem před tím jednu zlomil, snad jsem našel střelku,“ doufal po utkání Mario Cartelli. „Vampi mi puk výborně naložil, rána mi sedla a trefil jsem ji přesně, kam jsem chtěl,“ nezapomněl pochválit svého parťáka z přesilové hry.

V závěru hosté ulehčili domácím v defenzivě, když na začátku 59. a 60. minuty putovali na trestnou lavici dva hostující borci. „Celý zápas hráli na hraně, ale rozhodčí to pískal tak, jak jste viděli,“ nechtěl Cartelli rozebírat výkon hlavního sudího, kterým byl Martin Homola. „Hodně jsme je forčekovali a toho vyplynuly jejich fauly v závěru,“ těšilo plzeňského beka.

Nejlepší sestava 15. kola extraligy podle Sport.cz:
J. Trvaj (Znojmo-1) - M. Cartelli (Plzeň-1), J. Modrý (Liberec-1) - P. Kanko (Třinec-1), R. Reichel (Litvínov-1), P. Nedvěd (Liberec-2).

„Po posledních dvou zápasech nám chybělo sebevědomí, tak snad jsme nervozitu shodili,“ přál si osmadvacetiletý bek Lasselsbergeru. „Chtěli jsme bezpodmínečně bodovat, je jedno jestli vyhrajeme o gól nebo o pět,“ doplnil svého spoluhráče Petr Vampola.

Příliš krásný hokej diváci podle Cartelliho neviděli. „Byl svázán taktikou, protože Boleslav hodně bránila a my chodili do plných,“ všiml si receptu, který si přivezli svěřenci trenérského dua Jiří Šejba - Leo Gudas na plzeňský led.

Třetí tým extraligy čeká v pátečním 16. kole pražská Sparta, která by ráda doma po mizerných čtyřech zápasech, znovu bodovala. „Na Spartě budeme chtít vyhrát,“ burcoval nekompromisně Vampola před soubojem s pražským celkem, kterému patří osmá příčka.

Reklama

Související témata: