Hlavní obsah

Č.Budějovice - Znojmo 1:3Znojmo vyválčilo na jihu Čech skvělým závěrem první body venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Hudec 1 : 0
56. Kucharczyk 1 : 1
56. Haman 1 : 2
60. Selingr 1 : 3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Znojma zvítězili v 16. kole hokejové O2 extraligy na ledě Českých Budějovic 3:1, přestože po 55 odehraných minutách prohrávali 0:1. Vítězství pro ně znamenalo zisk vůbec prvních bodů ze soupeřových kluzišť v tomto ročníku, kde měli ze sedmi duelů pasivní skóre 8:23.

Článek

Na první zajímavější akci čekali diváci do šesté minuty, kdy hostující Růžička od bočního mantinelu nahodil puk před budějovickou svatyni a překvapený Turek jen se štěstím svými betony zabránil gólu. Při vyloučení Veselého v následující minutě měli slibné příležitosti Erat, Dopita a od modré střílející Mojžíš, ale bez brankového vyjádření.

V polovině úvodního dějství jel Dopita ze středního pásma zcela sám na Turka, ale k velkému údivu všech přítomných zblízka netrefil branku. Poté se několikrát vyznamenal znojemský gólman Trvaj. Postupně zlikvidoval střelecké pokusy Kůrky, Bílka i Poživila, kotouč za jeho záda nedokázal zblízka protlačit ani Huml. Při trestu Růžičky měl šanci Poživil, ale neuspěl stejně jako v závěru třetiny jeho spoluhráč Bílek a na protější straně znojemský Svoboda.

Ve 22. minutě šel za katr faulující Chvátal a domácí využili početní převahu k otevření skóre. Bylo by hříchem, kdyby Hudec z jednoho metru netrefil zcela odkrytou znojemskou klec. Po chvíli si šikovně najížděl Květoň na Dudovu přihrávku, ale červené světlo se nerozsvítilo. Při trestu Gřegořka se neujala ani dělovka Erata.

Tempo hry bylo stále vysoké, ale přibývalo nepřesností, jejichž důsledkem se stala nezáživná podívaná probíhající většinu času ve středním pásmu. Za zmínku stála pouze akce Dudy po přihrávce Humla, na protější straně byl nebezpečný pokus Meidla.

Hned po zahájení třetího dějství vyrazil do brejku Erat, ale Turek ve spolupráci s Jarešem ošemetnou situaci vyřešili. Při následném trestu Hudce hosté vůbec nic nevymysleli a čas pomalu ubíhal v jejich neprospěch. Nepotrestáno zůstalo také Kůrkovo vyloučení za zcela zbytečný faul v útočném pásmu. Během oslabení si naopak Duda troufl na výlet ke znojemské brance, jeho bekhendový pokus však byl neúspěšný.

Necelých pět minut před sirénou přišel obrat, který už sotva kdo čekal. V rozpětí 16 vteřin to bylo 1:2, když nejprve Kucharczyk využil chybu domácích ve středu kluziště a po přejetí modré čáry prostřelil Turka, poté Haman zblízka pod ležícím Jarešem protlačil puk až za Turkova záda. Při závěrečné power play bylo před Trvajem horko, ale nakonec po chybě Kůrky skóroval do prázdné klece Selingr.

Mountfield České Budějovice - Znojemští Orli 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 24. M. Hudec (Gřegořek) - 56. Kucharczyk (Meidl), 56. Haman, 60. Selingr (Erat). Rozhodčí: Mikula - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 7:6, navíc Kotrla a M. Hudec (oba České Budějovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4831.
České Budějovice: Turek - L. Poživil, Jareš, Frollo, Gřegořek, Sičák, Vydarený (43. Mucha) - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Kotrla - Bílek, L. Květoň, Duda - Mertl. Trenéři: Bokroš, Tlačil a Gula.
Znojmo: Trvaj - Štach, Bičánek, Švrček, Mojžíš, J. Mrázek, Chvátal - Rýgl - Erat, Dopita, Selingr - Demel, R. Procházka, M. Růžička - J. Svoboda, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice