Hlavní obsah

Litvínov - Č.Budějovice 5:1Budějovice opět padly, Bokroš zůstává

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Jánský 1 : 0
24. Punčochář 2 : 0
26. Toman 2 : 1
36. Hübl 3 : 1
40. Lukeš 4 : 1
58. Jenáček 5 : 1

Na hrozivých sedm už narostla šňůra porážek na kontě budějovického Mountfieldu. Potupného „bůra“ inkasovali v Litvínově, jehož zimní stadión Ivan Hlinky přitom není v této sezóně zrovna nedobytnou tvrzí...

Článek

K unáhlenému a nepřesnému zakončení Jihočeši přidali i velké hrubky a zmatek v defenzívě, čímž domácím cestu za vítězstvím značně usnadnili. Tak jako při úvodní brance Jánskému, jenž se mezi budějovickými obránci prosmýkl jak mezi cínovými vojáčky.

Dudův zmar

Hostům nepomáhaly ani přesilovky, naopak Litvínov v početní převaze dal další dva góly, mezi něž vložil Toman nenápadným nahozením jedinou včerejší budějovickou radost. Skupinka fanoušků Jihočechů neúnavně hnala vpřed své oblíbence, ale sledovala jen jejich zmar jako u Dudy, jenž minul odkrytou Hüblovu branku.

Taková série špatných výsledků by leckterého kouče zlomila, budějovický stratég Ernest Bokroš ale myšlenky na odchod nemá. „Jsem člověk, který bojuje, dokud to jde. Pokud někdo nerozhodne jinak, budu se rvát dál,“ tvrdil. Jeho tým se propadl už na poslední místo extraligové tabulky.

Tlak prý nevnímá

„Kdybych byl nováček, tak už by mě odnášeli na nosítkách, protože to jsou fakt infarktové stavy. Jenže musíme se dívat dopředu,“ hlásil slovenský kouč odhodlaně. Tlak od vedení? Ten prý nevnímá. „S hráči jsme si řekli, že nad tím nebudeme přemýšlet. Ani se nechystají další výměny, musíme to zvládnout sami,“ naplánoval.

Herní projev bylo to jediné, co ho mohlo v Litvínově těšit. „Jenže hokej není krasobruslení, my musíme dávat góly a domácí nás vyškolili z produktivity. Branky nám dali strašně lehce,“ věděl kouč.

Litvínov - Mountfield České Budějovice 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Jánský (Walter), 25. P. Punčochář (Branda, Trávníček), 37. V. Hübl (Švarný), 41. Lukeš, 59. Jenáček (Kubinčák) - 27. Toman (Duda, L. Květoň). Rozhodčí: Ravodin (Rus.), Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:8, navíc Frolo (České Budějovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4933.
Litvínov: J. Hübl ml. - Walter, Kubát, Kroupa, Švarný, O. Poživil, P. Punčochář - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Bahenský, Heinisch, Rindoš. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
České Budějovice: Turek - L. Poživil, Jareš, Frolo, Gřegořek, Toman, Sičák - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Kotrla - Bílek, L. Květoň, Duda - od 42. navíc Hřebejk, Mertl, Kuchejda. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice