Hlavní obsah

Trenér Gregor v Liberci skončil, extraligový tým převezme Pešán

LIBEREC

Hokejisty Liberce už v extralize nepovede trenér Dušan Gregor. Vedení severočeského klubu slovenského kouče i asistenta Vladimíra Čermáka odvolalo z funkce a na jejich místo jmenovalo dvojici Filip Pešán, Jaroslav Nedvěd starší. Ambicióznímu Liberci se v této sezóně zatím příliš nedaří, po 17. kole mu patří až jedenácté místo.

Článek

"V dosavadním průběhu ročníku se nám dlouhodobě nedařilo a tým nepodával výkony odpovídající jeho složení. Po dlouhých úvahách jsme se rozhodli odvolat dosavadní trenérskou dvojici, a to i přesto, že si myslíme, že hlavní podíl na současné situaci mají především výkony hráčů. Dušan Gregor s Vladimírem Čermákem odvedli během svého angažmá kus dobré práce, za což jim chci poděkovat," píše v oficiálním prohlášení klubu generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Gregor, který liberecký tým převzal před začátkem minulé sezóny a dokázal s ním postoupit do semifinále extraligy, je prvním odvolaným trenérem v letošním ročníku domácí nejvyšší soutěže. Již v září chtěl na střídačce Třince skončit kouč Antonín Stavjaňa, ale vedení klubu mu jeho rezignaci rozmluvilo.

Slovenský kouč se o důvodech svého odvolání moc bavit nechtěl. "Realita je daná a nemám k tomu co říci. A ani se o tom bavit nechci," řekl Gregor ČTK. Zprávu, že na střídačce Bílých Tygrů předčasně končí, se dozvěděl v úterý večer. V noci ji poté klub oficiálně zveřejnil.

Gregor, který měl v Liberci smlouvu do konce letošní sezony s případnou následnou opcí, věří, že v české extralize ještě v budoucnosti bude působit. "Nikdy jsem se netajil tím, že mě trénování v Česku lákalo, a jsem rád, že jsem tady mohl působit. Jaké budou ale moje další kroky, je teď ještě brzy říci," dodal trenér, jenž v roce 2004 dovedl Duklu Trenčín k titulu ve slovenské extralize.

Reklama

Související témata: