Hlavní obsah

Tygři hlásí další akvizici. Po karlovarských tahounech dotáhli příchod Kváči

Hokejový Liberec odtajnil první posilu do brankoviště, které bude v příští sezoně střežit talentovaný Petr Kváča. Severočeský klub o tom v neděli informoval v tiskové zprávě.

Foto: Bílí Tygři Liberec

Petr Kváča, nová brankářská posila libereckých Bílých Tygrů.

Článek

Bývalý mládežnický reprezentant se s Bílými Tygry dohodl na dvouletém kontraktu s možností roční opce.

„Jsme rádi, že Petra můžeme přivítat v naší organizaci. Je to mladý brankář s velkým potenciálem, který už ukázal v extralize. V brance má dobrý pohyb, je soutěživý a věříme, že má všechny předpoklady být u nás ještě lepší," prohlásil trenér podještědského celku Patrik Augusta na adresu 22letého mladíka, jenž v minulé sezoně působil v Třinci a po odchodu Patrika Bartošáka plnil roli jedničky.

Nastoupil do 30 utkání s průměrem 2,22 obdržených gólů na zápas a úspěšností zásahů 92,06 procent. Dvakrát přitom vychytal nulu. Zaskvěl se také v závěru prosince na prestižním Spenglerově poháru, když v semifinále pomohl Ocelářům k triumfu 3:2 v prodloužení nad švýcarským Ambri.

V předešlých letech se krátce mihl i mezi tyčemi Sparty a Litvínova, silnou stopu pak zanechal v tehdy prvoligových Českých Budějovicích.

Se Slezany se ovšem Kváča nedomluvil na další spolupráci a zamířil do Liberce, jehož brankoviště před nedávnem opustili Dominik Hrachovina, Justin Peters i Marek Schwarz. Nadějný gólman, jehož si před třemi lety ve čtvrtém kole jako 114. v pořadí vybralo v draftu Colorado Avalanche, nepřichází úplně do neznáma. V ročníku 2016/2017 kryl při zranění Lašáka záda Romanu Willovi, do utkání ale nenaskočil. Po útočnících Tomáši Rachůnkovi a Dávidu Grígerovi se stal třetí akvizicí Bílých Tygrů pro novou sezonu.

„Petr je pro Bílé Tygry brankářem s výraznou perspektivou. A veřím, že naváže na výkony svých podobně perspektivních předchůdců Romana Willa a Dominika Hrachoviny. Stejně jako Rachůnek s Grígerem přistoupil i Kváča na korekce své mzdy," uvedl generální manažer klubu Ctibor Jech. „Podobně jako v případě předchozích ohlášených posil je i příchod Petra Kváči výsledkem jednání Filipa Pešána před jeho odchodem k českému národnímu týmu. Současné vedení našeho klubu po vyjasnění všech neznámých aspektů na začátku aktuální sezony tento příchod finalizovalo," dodal.

Reklama

Související témata: