Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 2:3Těsná výhra v Plzni udržela Vítkovice v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Burger 0 : 1
13. Krenželok 0 : 2
30. Jurečka 0 : 3
39. Vampola 1 : 3
46. Benák 2 : 3

Hokejisté Vítkovic vyhráli v 19. kole extraligy na ledě Plzně 3:2 a díky o gól lepšímu skóre se udrželi v čele tabulky před pražskou Slavií. Hosté získali v utkání třígólové vedení, které Plzeň dokázala jen snížit.

Článek

Vítkovice již ve druhé minutě zužitkovaly přesilovou hru, když Ujčíkovu nezištnou přihrávku poslal Burger pohodlně do téměř odkryté branky. Ve vysokém tempu hrající domácí mohli záhy vyrovnat, Kracík ovšem po přečíslení dvou na jednoho ani nadvakrát nevyzrál na Pince. Vítkovický gólman svůj tým podržel také při více než minutu trvajícím oslabení tří proti pěti, v níž kryl Vlasákovo zakončení z bezprostřední blízkosti.

Aktivnější domácí hrozili i v oslabení. Pinc levým betonem zastavil dorážku Pácala, který dokončil samostatnou akci agilního Dvořáka. Z protiútoku se opět připomněli hosté, Málek ale vyrazil teč Šimíčka a vleže si zázračně poradil i s Burgrovou dorážkou.

Domácí se ve snaze o vyrovnání tlačili do ofenzivy, za což je chytře kombinující soupeř potrestal. Štefanka dokonale načasoval přihrávku na rozjetého Krenželoka a ten bekhendovým blafákem při hře čtyři na čtyři zvýšil na 2:0.

Na začátku prostřední třetiny trefil Adamský po chybě hostující obrany levou tyčku Pincovy branky. Za chvíli fauloval Stehlík unikajícího Vampolu a rozhodčí nařídil trestné střílení. Jeho provedení se ujal specialista Vlasák, ztroskotal však na vítkovické brankářské dvojce. Kouč Hadamczik tradičně poslal do branky v této situaci náhradníka Štěpánka.

Hosté poté převzali iniciativu, jejímž vyústěním byla dlouhá početní výhoda čtyři na tři. Ujčík během ní pálil bez přípravy jen do boční konstrukce, přesto si Vítkovice vynutily v polovině zápasu nápor. První útočná trojka dokonce dvakrát v rychlém sledu za sebou skórovala, sudí Husička ovšem obě trefy po poradě s videorozhodčím neuznal.

Brzy poté Málek zlikvidoval další šanci Petrovického a domácí opět ucítili šanci na návrat do utkání. Necelé dvě minuty před druhou přestávkou vybojoval Straka přečíslení dva na jednoho a po jeho přihrávce snížil Vampola bekhendem na 1:3.

Domácí využili ve třetí části až sedmé vyloučení hostů, když Kracíkovu příhru přetavil Benák střelou švihem z mezikruží v kontaktní gól. Definitivně rozhodnout mohl po Pácalově chybě Štefanka, po přečíslení však vypálil těsně nad. Hosté šest minut před koncem ubránili oslabení, následně hráli sami přesilovku. Po jejím uplynutí jim ujel z trestné lavice se vracející Benák, Pinc ale opět nekapituloval. Domácím nepomohla ani power play a podlehli na domácím ledě podruhé za sebou.

Lasselsberger Plzeň - Vítkovice Steel 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Vampola (M. Straka), 46. Benák (Kracík, Fabuš) - 2. Burger (Ujčík, Stehlík), 13. Krenželok (Štefanka, Pinc), 30. Jurečka (M. Barinka, Petrovický). Rozhodčí: Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:2. Diváci: 7177.
Plzeň: Málek - Benák, Pácal, Smrek, Redlihs, Čakajík, S. Hudec, Dresler - Vlasák, M. Straka, Vampola - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Dvořák, Adamský - Jan Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Vítkovice: Pinc (24.- 24. Štěpánek) - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Ovčačík, Voráček - Treille, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Roman, Burger, Krenželok - Kvapil, R. Hruška, Varaďa. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: