Hlavní obsah

Bílí Tygři získali slovenského reprezentanta z Chorvatska

Liberec

Poslední vítěz základní části extraligy z Liberce tuží defenzivu. Bílí Tygři získali pro příští sezonu Chorvata se slovenským občanstvím Mislava Rosandiče. 25letý obránce naposledy oblékal dres Vítkovic, kde hostoval z Hradce Králové. Pod Ještědem se dohodl na jednoleté smlouvě.

Foto: Profimedia.cz

Mislav Rosandič se stal v extralize posilou Liberce

Článek

„Mislava sledujeme už několik sezon a jsme rádi, že se nám podařilo dohodnout na spolupráci. Mislav je bruslařsky velice dobře vybavený obránce, od kterého si slibujeme zvýšení rychlosti a spolehlivosti v rozehrávce," naznačil trenér severočeského klubu Patrik Augusta.

Liberec tím reaguje na odchod obránců Oldřicha Kotvana a Romana Graborenka. „Bylo potřeba doplnit naše obranné řady. Okolnosti příchodu Mislava Rosandiče jsou obdobné jako u našich nedávno ohlášených posil, včetně gentlemanské dohody ohledně hráčova platu," doplnil generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Mislav Rosandič se narodil v chorvatském Záhřebu. K hokeji ho přivedl otec a v Chorvatsku působil až do osmé třídy. Jako teenager se vydal sbírat zkušenosti na Slovensko, kde nakonec získal i státní občanství. První zkušenosti se slovenským hokejem sbíral v Dubnici, ale do velkého hokeje nakouknul v dresu Bánské Bystrice.

Poté hájil barvy Slovanu Bratislava v prestižní KHL, aby nakonec zakotvil v české extralize ve službách Hradce Králové. V závěru minulé sezony hostoval ve Vítkovicích. V české nejvyšší soutěži odehrál 112 zápasů. Mislav Rosandič pravidelně reprezentuje Slovensko, v jehož dresu si připsal už 30 startů.

Bílí Tygři nejprve na začátku května vyčkávali s přípravou na novou sezonu a s oznamováním posil na rozhodnutí zastupitelstva města Liberec. To minulý čtvrtek odhlasovalo mimořádnou dotaci 10 milionů korun pro společnost spravující městský areál včetně liberecké arény kvůli výpadku příjmů v souvislosti s pandemií koronaviru.

Rosandič je nyní už čtvrtou posilou Severočechů. Vítěze základní části již předtím posílili útočníci Tomáš Rachůnek, Dávid Gríger a brankář Petr Kváča.

Reklama

Související témata: