Hlavní obsah

Č.Budějovice - Pardubice 3:0Budějovice si spravily chuť, poradily si s Pardubicemi 3:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Květoň 1 : 0
25. Duda 2 : 0
38. Duda 3 : 0

PRAHA-tv

Hokejisté Českých Budějovic po nepovedeném vystoupení na Kladně zdolaly ve čtvrtek v předehrávce 20. kola O2 extraligy Pardubice 3:0. Východočeši si tak připsali třetí porážku v řadě, když v předchozích kolech nestačili na Znojmo a Třinec. Jihočeši se díky výhře odpoutali z posledního místa, ale Znojmo i Mladá Boleslav mají zápas k dobru.

Článek

Poprvé se pardubický gólman Ján Lašák zapotil na začátku 5. minuty, kdy čelil samostatnému úniku Radka Dudy, ale domácí forvard na slovenského brankáře zatím nevyzrál. Co se nepovedlo Dudovi, vynahradil necelé tři minuty před koncem úvodního dějství Lukáš Květoň. Velkou zásluhu na první brance měl však Štěpán Hřebejk, který po naznačení střely naservíroval pas na volného Květoně jak na stříbrném podnose.

V první třetině se Pardubice neprosadily, přestože velkou možnost si vypracoval v desáté minutě Jan Kolář, ale přes Romana Turka v brance Jihočechů se neprosadil. Velké chvíle Radka Dudy přišly ve druhé dvacetiminutovce. Nejprve letní posila Mountfieldu zvýšila po vydařeném blafáku a ve 38. minutě již vedli domácí zásluhou Dudovy chytré střely z úhlu o tři góly.

Stejně jako v první části i v prostředním dějství zahodil Moeller příležitost ke korigování. Ve 36. minutě si totiž Tomáš Divíšek vylámal zuby na zkušeném Turkovi. Po šesti minutách třetí třetiny spálil obrovskou příležitost Tomáš Vak, když nechal vyniknout Lašákovu lapačku. Neproměněná šance českobudějovického forvarda však nemusela tolik mrzet, Pardubice již gól nevsítily a domácí si připsali po nezdaru na Kladně tři body.

Mountfield České Budějovice - Moeller Pardubice 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. L. Květoň (Hřebejk, Mertl), 25. Duda, 38. Duda (Kuchejda, Kotrla). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 10:7. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4114.
České Budějovice: Turek - Toman, L. Poživil, Jareš, Frolo, Sičák, Gřegořek, Mucha - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Gulaš - Mertl, L. Květoň, Hřebejk - Kotrla, Kuchejda, Duda. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Ondřej - Zohorna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata: