Hlavní obsah

Litvínovští hokejisté se vezou na vítězné vlně

Josef PešoutPrávo

Na vítězné vlně se vezou litvínovští hokejisté. Bez respektu si počínají doma i venku a ve výborné divácké kulise přemohli i druhý celek tabulky z Vítkovic. „Bylo to ale nesmírně těžké utkání. Soupeř není nadarmo takhle vysoko. Měli jsme i štěstí, protože do patnácté minuty nám Vítkovičtí docela motali hlavu svou aktivitou. Pak jsme ale dali dva góly,“ oddechl si autor vedoucí trefy Vojtěch Kubinčák.

Článek

Obě branky padly v přesilovkách. „Nic nacvičeného, prostě intuice. Na velké kombinace nebyl čas, hlavně jsme se tlačili před Pince,“ líčil zkušený útočník. Přiznal, že Litvínov trochu znervózněl po snížení hostí na 3:2. „Ten gól byl dost zbytečný. Nestačili jsme vyhodit puk, ale v závěru nás podržel brankář Franěk,“ tvrdil Kubinčák.

„Tím jak vyhráváme, tak si i více věříme. Zároveň nám přeje taky štěstí. Některé zápasy jsme zlomili bojovností,“ shrnul protřelý forvard úspěšnou sérii Severočechů.

Vítkovický tým vrátil do hry gólem z trestného střílení na 3:1 Viktor Ujčík. „Trenér mě určil na penaltu, tak jsem na ni šel. Dal jsem ji, jak jsem chtěl. Díval jsem se na špatný led, proto jsem nezvolil blafák, ale byl jsem rozhodnutý pro střelu. Mezi kruhy jsem se rozhodoval, jestli to bude mezi nohy nebo pod vyrážečku,“ popsal svůj zásah kanonýr.

Juraj Štefanka upravil na konečných 3:2. „Pořád jsem věřil, že bychom to mohli ještě otočit. Nakonec jsme prohráli vinou oslabení, stejně jako předtím proti Liberci,“ litoval bodové ztráty.

Reklama

Související témata: