Hlavní obsah

Sparťané darovali krev, charita může fanouškům přinést lístek na Liberec

PRAHA

Ve čtvrtek pokračoval už druhý ročník charitativní akce hokejové Sparty „Sparťanská krev“, v níž hráči a zaměstnanci pražského klubu darují krev. V Thomayerově nemocnici drahocennou tekutinu odevzdali nejen hokejisté, ale například i generální manažer Petr Bříza. K darování krve chce holešovický klub motivovat i své fanoušky.

Foto: Jan Beneš

Hokejista Sparty František Ptáček odevzdává krev.

Článek

Pro dárce krve z řad veřejnosti mají zástupci Sparty připravenou pozornost. Kdo přijde s poukazem dárce krve na utkání proti Liberci (30. listopadu), dostane vstupenku zdarma. „Máme zatím pochopení našich partnerů a vypadá to, že budeme hrát tento zápas v naprosto originálních dresech bez reklam, jen s logem „Sparťanské krve,“uvedl Bříza.

Generální manažer Sparty Petr Bříza odevzdává krev.foto: Jan Beneš

Mezi návštěvníky nemocnice se objevily i sparťanské legendy Pavel Richter a Richard Žemlička, jehož dres byl při posledním derby proti Slavii vyvěšen pod strop Tesla Areny. Prvně jmenovaný bývalý skvělý útočník nebyl krev darovat poprvé a prokázal o dárcovství mnohé znalosti. Věděl například přesně svojí krevní skupinu i to, jaké množství krve mu bude odebráno.

Druhý ročník projektu, do kterého se může zapojit kdokoliv, probíhá do 30. listopadu, kdy vyvrcholí při domácím utkání HC Sparta Praha – HC Bílí Tygři Liberec. Všichni dárci krve budou mít vstupné na zmíněné utkání zdarma. Stačí když do zákaznického centra HC Sparta Praha, které se nachází v TESLA ARENĚ, přinesete potvrzení o darování krve v termínu od 1.1.2008 do 30.11.2008 z kterékoliv transfuzní stanice v ČR, a vyměníte ho za volnou vstupenku na výše jmenované utkání.

Reklama