Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 3:2Sladká pomsta Boleslavi za pardubický debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Barinka 1 : 0
31. Handlovský 2 : 0
45. Pivko 2 : 1
50. Nakládal 2 : 2
60. Posmyk 3 : 2

Návrat do extraligového rytmu po reprezentační přestávce zvládla lépe Boleslav, v prodloužení urvala proti Pardubicím bonusový bod. S Východočechy je spojen největší debakl Boleslavi v její krátké extraligové historii. Teď se ale nováček za porážku 0:5 pomstil, v prodloužení Pardubice sestřelil.

Článek

„Tehdy jim tam padlo, na co sáhly, rychle jsme to vymazali z hlavy,“ prozradil vítězný recept obránce Boleslavi Marek Posmyk.

Zakřiknuté Pardubice

První gólovou akci vymyslel ve druhé části Benda, jehož nahození v přesilovce přesně tečoval Barinka. Podruhé domácí udeřili za deset minut, když z úhlu prostřelil Lašáka Handlovský. První bod v novém působišti si asistencí připsal exznojemský Aleš Padělek.

Několik bravurních zákroků předvedl boleslavský Chábera, jeho neprůstřelnost až ukončila Pivkova střela pod břevno. Hosty snížení nastartovalo a zanedlouho srovnal Nakládal. „Pardubice nás ve třetí části donutily k chybám,“ vysvětloval trenér Boleslavi Jiří Šejba.

Před dramatickým závěrem se měnila poškozená konstrukce branky, kterou hájil Chábera. Do „nové“ branky už gól nedostal, naopak vítězství zajistil v prodloužení domácí Posmyk.

Krátké prodloužení

Prodloužení trvalo jen 23 sekund. „Hrát ve čtyřech proti třem, to je velká výhoda. Měli jsme na to minutu a půl a zvládli jsme to dobře,“ liboval si Posmyk, jenž si zkušeně s pukem zamíchal a vypálil do levého horního rohu branky Lašáka. „Měl jsem dost času, jeden hráč si přede mnou lehl, tak jsem trefil svůj oblíbený růžek,“ usmíval se obrovitý bek. Přesto úplně nadšený nebyl. „Mohlo to být dnes i za tři body, to by bylo ještě lepší,“ říkal.

Štěstí v závěru

Mnoho ale nechybělo a k Posmykovu obávanému nápřahu vůbec nemuselo dojít. Tři vteřiny před koncem základní hrací doby totiž v oslabení uprchl Libor Pivko a jen pohotový zákrok gólmana Chábery uchránil domácí od porážky. „Byla to vyložená šance. Možná jsem to mohl ještě trochu potáhnout, takhle jsem trefil Cháberu do brusle, měl i trochu štěstí,“ smutnil Pivko, jenž po závěrečné siréně jen bezmocně praštil hokejkou o led.

„Tohle nebyl z naší strany povedený zápas, ze začátku jsme byli strašně zakřiknutí,“ kroutil hlavou pardubický forvard. „Jsme rádi, že jsme získali aspoň bod, ale mrzí mě, že jsme odehráli dobře jen dvě třetiny. V prostřední části jsme neudrželi koncentraci,“ litoval kouč Pardubic Václav Sýkora.

BK Mladá Boleslav - Moeller Pardubice 3:2 v prodl. (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. P. Barinka (Benda), 32. Handlovský (Padělek), 61. Posmyk - 46. Pivko (Snopek), 51. Nakládal (Divíšek, Kolář). Rozhodčí: Hodek - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 4100 (vyprodáno).
Mladá Boleslav: Chábera - Schnabel, Kočí, Posmyk, Brňák, Holub, Jindra, Bauer - Padělek, R. Král, Handlovský- Tomas, Benda, M. Čech - P. Barinka, Rod, Boháč - Kazionov, T. Sýkora, Eiselt - Nouza. Trenéři: Šejba a Gudas.
Pardubice: Lašák - Šeda, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, Nakládal, Koma - Cetkovský, Pucher, Ondřej - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář, Starý, Koukal - Bláha, Zohorna, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata: