Hlavní obsah

Karlovy Vary - Kladno 3:2Karlovy Vary zlomily odpor Kladna až v samém závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Patera 0 : 1
12. Skuhravý 1 : 1
25. Skuhravý 2 : 1
28. Hájek 2 : 2
59. Kristek 3 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů navázali ve 22. kole O2 extraligy na svou úterní výhru v předehrávce proti Liberci ziskem dalších tří bodů, když porazili Kladno 3:2. Vyrovnaný stav změnil až v čase 59:17 útočník Energie Jaroslav Kristek.

Článek

První nebezpečnou střelu na kladenského gólmana Kopřivu vyslal ve třetí minutě Pech, hned po té se po levém křídle kolem obrany hostí prohnal Zucker, ale reprezentant Kopřiva byl opět na místě. Při prvním vyloučení Kladenských zavřeli Západočeši hosty v jejich obranném pásmu, ale bez kýženého brankového efektu.

V 11. minutě však udeřilo na druhé straně. Po individuální akci Patery propustil Mensator, jež tvořil se svým protějškem brankařskou dvojici na nedávném turnaji Karjala, nenápadnou střelu mezi své betony. Ve 13. minutě mohli hosté navýšit svůj náskok při své první přesilovce, ale opak byl pravdou. Ujel domácí Skuhravý a prudkou ranou prostřelil Kopřivu. Ještě v 19. minutě orazítkoval tyč kladenské klece Sailer.

Druhá třetina začala pro domácí rozdělenou přesilovkou, avšak také bez efektu. Ve 26. minutě od modré čáry nahodil puk na branku Skuhravý a ten skončil za Kopřivovými zády. Za tři minuty mohlo být vyrovnáno. Před Mensatorem se sám ocitl Horna, ale ve slibné šanci byl faulován domácím Čuttou. Kladenští tuto přesilovku využili, a to bombou od modré obráncem Hájkem. V závěru zmařil při přesilovce domácích pět na tři gólovou šanci Skladaného obětavým zákrokem vynikající Kopřiva.

Třetí dvacetiminutovka začala obrannou hrou obou mužstev. Sérii vyloučení hostů se snažili potrestat domácí, avšak svými bravurními zákroky je nadále ničil Kopřiva. Výsledek na svou stranu mohl překlopit v 56. minutě po chybě domácího Mudrocha Horna, který zůstal zcela sám před Mensatorovou brankou, ale neuspěl.

K radosti domácího publika tak vše rozhodl v poslední minutě domácí Kristek, který si mezi kladenskými obránci udělal slalomovou dráhu a prostřelil Kopřivu mezi betony. Hostům na vyrovnání už nestačila ani krátká hra bez brankáře.

Energie Karlovy Vary - Geus Okna Kladno 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Skuhravý (Kumstát), 26. Skuhravý (Kumstát), 60. Kristek (Řezníček) - 11. Patera (Diviš), 29. Hájek (Horna, Frolík). Rozhodčí: Homola - Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3520.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Čutta, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Skladaný, Pech, Dej - Zucker, Jakub Bauer, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Srdínko, Trončinský, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Eberle. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice