Hlavní obsah

Znojmo - Litvínov 5:3Znojmo porazilo rozjetý Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kroupa 0 : 1
20. Selingr 1 : 1
35. Selingr 2 : 1
37. Branda 2 : 2
48. Lukeš 2 : 3
50. Tesařík 3 : 3
52. Haman 4 : 3
59. Dopita 5 : 3

ZNOJMO

Litvínov po šesti výhrách v řadě padl. Ve Znojmě se mu vůbec nevydařila poslední třetina, v níž přišel o jednogólové vedení.

Článek

Počáteční nápor domácích umocnily dvě přesilovky, ale několik závarů před brankářem Hüblem Severočeši i s trochou štěstí vyřešili. Sami naopak hned z první početní převahy vytěžili vedoucí gól.

Orlům se podařilo srovnat hned po 16 vteřinách prostřední dvacetiminutovky. Pak přečkali 37 vteřin v dvojnásobném oslabení a chvíli nato zužitkoval střelecky disponovaný Selingr přesnou Dopitovu přihrávku od zadního mantinelu. Z vedení se ovšem Znojemští radovali jen necelé tři minuty, Branda při hře čtyři na čtyři přelstil v úniku Trvaje.

Urputný boj pokračoval i v závěrečné části. Nejprve Lukeš zaskočil Trvaje dělovkou zdálky a přiblížil vítězství Litvínovu. Jenže domácí dokázali vzápětí v rozpětí pouhých dvou minut otočit dvěma góly výsledek ve svůj prospěch a dvě vteřiny před koncem pojistil tříbodový zisk při pokusu hostů o power play do prázdné branky Dopita.

Václav Baďouček, asistent trenéra Znojma, byl po zápase spokojený. „Hrál se výborný hokej. Moc si cením, že jsme dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející průběh střetnutí.“ Jaroslav Hübl, trenér Litvínova, naopak litoval chyb v obraně. „Zápas se musel divákům líbit, my jsme se dopustili většího počtu chyb v defenzívě. Znojmo vyhrálo zaslouženě.“

Znojemští Orli - Litvínov 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 21. Selingr (Kucharczyk), 36. Selingr (Dopita, Kucharczyk), 51. Tesařík (Dopita, Kucharczyk), 53. Haman (Tesařík, Erat), 60. Dopita (Selingr) - 16. Kroupa (Jenáček, Kubinčák), 38. Branda (Walter, Punčochář), 49. Lukeš (Reichel). Rozhodčí: Husička, Kubuš (SR) - Křivský, Guth. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:2. V oslabení 0:1. Diváci: 3149.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Štach, Mojžíš, J. Mrázek, Švrček - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Demel. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Litvínov: J. Hübl - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, O. Poživil, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Zíma, Heinisch, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: