Hlavní obsah

Liberec - Slavia 4:2Slavia prohrála v Liberci a po pauze ještě v extralize nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Červenka 0 : 1
31. Nedvěd 1 : 1
36. Micka 1 : 2
41. Nedvěd 2 : 2
50. Šachl 3 : 2
51. Podkonický 4 : 2

LIBEREC

Hokejisté pražské Slavie nevyužili při ztrátách Vítkovic a Litvínova šanci na návrat do čela extraligy, když v neděli prohráli v Liberci 2:4. Úřadující mistr sice vedl na severu Čech po dvou třetinách 2:1, ale nakonec vyšel stejně jako v pátek v Litvínově naprázdno. Liberec zabral po dvou zápasech bez bodů, které hrál venku.

Článek

Ve slávistické brance nahradil vytíženou jedničku Svobodu Furch a Pražané se v úvodu museli bránit, protože hráli dvakrát v oslabení. Jenže Bílí Tygři mladého gólmana nepřekonali, v největší šanci minul v 5. minutě branku Pletka.

Na druhé straně vyzkoušel Hniličku Bednář, ale větší šance měli domácí. Kašpařík z dorážky Furcha nepřekonal, v 13. minutě trefil po Šimánkově akci Podkonický tyč. Vzápětí mohl skórovat Růžička, v přesilovce pak minul po Žižkově ráně Červenka. Bezbrankový stav neprolomil ani v poslední minutě úvodního dějství po Jirušově ráně z úhlu Nedvěd.

Vedení se dočkali hosté v přesilovce. Po Hunkesově faulu a Moravcově trestu za zdržování hry hrála Slavia 104 sekund v pěti proti třem, Bednář trefil tyč a Micka ještě také neuspěl. Ale jen čtyři vteřiny po Hunkesově návratu na led skóroval z dorážky Červenka.

Liberec vyrovnal v 32. minutě při hře čtyř proti čtyřem, když Pletkovu střelu dorazil Nedvěd. Sudí Turčan gól uznal až po poradě s videorozhodčím. Za tři minuty podržel domácí gólman Hnilička při Bednářově šanci, potom se Liberec sice ubránil při Nedorostově trestu, ale jen dvě vteřiny po jeho návratu na led se po Drtinově střele prosadil Micka.

Závěrečná část patřila Bílým Tygrům. Při pobytu Doležala a Červenky na trestné lavici vyrovnal po Jirušově ráně do horní tyče Nedvěd. Při Slobodově vyloučení se Slavia ubránila, ale v 51. minutě se dostali Severočeši poprvé do vedení díky Šachlovu prvnímu gólu v sezoně.

Bednářův pokus o rychlou odpověď nevyšel a 67 sekund po Šachlově trefě přidal pojistku Podkonický. V závěru si domácí před vyprodaným hledištěm výhru pohlídali, šanci zvýraznit výsledek měl ještě Šimánek. Slavia tak nebodovala v extralize již ve čtvrtém utkání za sebou a na hřištích soupeřů ji v příštích týdnech čeká ještě dalších sedm z osmi utkání.

Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 32. P. Nedvěd (Pletka, Zíb), 42. P. Nedvěd (Jiruš, Zíb), 51. Šachl (Pabiška, Blatný), 52. Podkonický (Jiruš) - 27. Červenka (Bednář, J. Novák), 37. Micka (Drtina, Vondrka). Rozhodčí: Turčan - Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Žabka, Modrý, Hunkes - Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Podkonický, Kašpařík, Šimánek - Klimenta, Plodek, Víšek - Pabiška, Blatný, Šachl. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: