Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 3:4Ujčík zařídil v nájezdech Vítkovicím výhru v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Krstev 0 : 1
22. Klejna 1 : 1
24. Kolář 2 : 1
25. Krenželok 2 : 2
33. Divíšek 3 : 2
50. Varaďa 3 : 3

PARDUBICE

Hokejisté Vítkovic zvítězili v nedělním utkání 23. kola extraligy na ledě Pardubic 4:3 po samostatných nájezdech a zvýšili svůj náskok v čele tabulky před druhým Litvínovem na dva body. V rozstřelu rozhodl zápas Viktor Ujčík. Moeller prohrál i druhý duel po reprezentační pauze v nastavení, i přesto se posunul z pátého na čtvrté místo před Plzeň.

Článek

Téměř vyprodaná ČEZ Arena sledovala od úvodní minuty nadprůměrný zápas. Pardubičtí v úvodní třetině mezi třetí a osmou minutou propásli obrovskou šanci získat náskok, když hráli tři přesilovky za sebou. Jenže dnes neplnili pověst mužstva, kterému přesilovky vycházejí. Domácí sice dvakrát dopravili kotouč za Pincova záda, ale v prvním případě to bylo rukou a ve druhém gól neplatil pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Vítkovice sehráli početní výhodu daleko lépe a Krstev potrestal Havířovo vyloučení už po 19 vteřinách. Domácí měli více ze hry, ale šance Rákose i Divíška gólem neskončily, stejně jako na druhé straně únik Hrušky. Skóre se měnilo až ve druhé třetině. Ve 23. minutě se ukázal Klejna, který se po vážném zranění na začátku sezony poprvé objevil v sestavě domácích. Za Pincovou brankou využil nedorozumění mezi vítkovickými obránci, objel branku a pohodlně zasunul.

O dvě minuty později zvedl únik dvojice Koukal - Kolář diváky ze sedadel a Kolář po nezištné přihrávce svého centra neměl problém umístit kotouč do poodkryté branky. Z vedení se Moeller radoval něco málo přes minutu. Po vyloučení vydržel na trestné lavici Havíř jen osmnáct vteřin, než Krenželok vyrovnal.

Druhá třetina v režii Pardubic

Pardubičtí ale nerezignovali, měli hru pod kontrolou a soupeře zatlačili do defenzivy. Svědčil o tom i fakt, že Lašák měl v druhé třetině jen pět zásahů oproti Pincovým třinácti. Nápor vynesl domácím vedení. Ve 34. minutě se po zaváhání vítkovického Ovčačíka prosadil Divíšek. Východočeši mohli pojistit náskok při dalších přesilovkách, ale v nich se také trápili.

Úporný boj nabídla i třetí třetina v jejímž úvodu přestáli domácí čtvrtou vítkovickou přesilovku. Ve 48. minutě zastavila únik Pivka jen hradba těl před Pincem. Vítkovičtí důrazně bránili a stejně si vedli i v útoku. Přineslo jim to v 51. minutě gól na 3:3, když se v nepřehledné situaci před Lašákem prosadil Varaďa. Domácím nevyšla v 56. minutě ani osmá přesilovka. Minutu před koncem normální hrací doby jel ještě sám na Pince Starý, ale trefil jen vítkovického brankáře.

Další možnost domácích měl po 90 vteřinách nastavení Kolář, jeho střelu ale Pinc také kryl. Také hosté měli po Burgrově akci šanci rozhodnout, ale Lašák byl proti. V samém závěru prodloužení se před pardubickou brankou neprosadil Krenželok a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. Ve čtvrté sérii rozhodl Ujčík.

Moeller Pardubice - Vítkovice Steel 3:3 (0:1, 3:1, 0:1) po třetí třetině
Branky a nahrávky: 23. Klejna (M. Šeda), 25. Kolář I (Koukal), 34. Divíšek (Klejna, Pivko) - 12. Krstev (Krenželok), 26. Krenželok (M. Barinka, Krstev), 51. Varaďa. Rozhodčí: Kubeš - Jelínek, Pešek.
Pardubice: Lašák - Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Píša, M. Šeda, Koma - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Klejna, Pucher, Ondřej - Bláha, Zohorna, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Vítkovice: Pinc - Krstev, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Jurečka, Ovčačík, Voráček - Kvapil, Burger, Krenželok - Svačina, Ujčík, Roman - Treille, Štefanka, Varaďa - Klimek, R. Hruška, Strapáč. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice