Hlavní obsah

Útočník Hrňa prodloužil smlouvu v Třinci

Třinec

Hokejový útočník Erik Hrňa se dohodl s třineckými Oceláři na pokračování angažmá i v příští sezoně. Jednatřicetiletý hráč působí v klubu už od roku 2007 a v aktuálním extraligovém kádru je rekordmanem se 489 zápasy. V minulém ročníku byl šestým nejproduktivnějším hráčem týmu s 11 góly a 14 asistencemi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký útočník Erik Hrňa.

Článek

"Jsem rád, že jsme se dohodli. Na stole ležely i jiné nabídky, ale jsem v Třinci spokojený a beru ho jako svůj domov. Volil jsem srdcem, mám ke klubu silný vztah a chtěl jsem tu pokračovat," uvedl Hrňa na klubovém webu.

Z počátku působení v Třinci spíše hostoval v jiných klubech, stabilnější místo u Ocelářů si zajistil od sezony 2010/11 po příchodu ze Znojma. Extraligu pak hrál i během hostování za Olomouc a Plzeň. V nejvyšší české soutěži odehrál včetně play off 558 zápasů a zaznamenal 242 bodů (109+133). V letech 2011 a 2019 pomohl Třinci k zisku titulu.

"Je to hráč, který má čuch na góly a má i skvělou střelu z voleje. Stal se z něj univerzál, je výborný i na oslabení a celkově zdokonalil svou obrannou hru. Je v týmu dlouho, zažil všechny klubové úspěchy v posledních deseti letech. Povahově je super kluk do týmu a stále má chuť vyhrávat," konstatoval sportovní ředitel Jan Peterek.

g

Reklama

Související témata: