Hlavní obsah

Litvínov má další posilu. Zlanařil křídelníka s reprezentačními zkušenostmi

Litvínov

Hokejový Litvínov vytrvale pokračuje v budování kádru pro příští sezonu a do ofenzivy hlásí novou tvář. Roční kontrakt s opcí uzavřel s Vervou dravý útočník Patrik Zdráhal. Klub o tom v neděli informoval v tiskové zprávě.

Foto: HC Verva Litvínov

Generální ředitel Vervy Pavel Hynek vítá novou ofenzivní posilu Patrika Zdráhala.

Článek

Pětadvacetiletý křídelník, jenž si v minulosti zahrál na MS do osmnácti i dvaceti let, sbíral až doposud extraligové starty hlavně v mateřských Vítkovicích. Do nejvyšší soutěže poprvé nakoukl v sezoně 2014/2015 a v ostravském celku si postupně vybudoval pevné místo v sestavě. Jeho pozice v mužstvu rostla a za svoje výkony sklidil ovoce. V základní části předloňského ročníku nasázel 17 gólů a přidal osm asistencí, což mu vyneslo premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace, v níž debutoval v listopadu 2018 na turnaji Karjala.

Syn někdejšího extraligového forvarda Pavla Zdráhala zahájil minulou sezonu ve Vítkovicích, zkraje ledna ovšem putoval do Plzně, která ho získala výměnou za Miroslava Indráka. V modrobílém dresu Škody nasbíral ve 22 utkáních celkem osm bodů (5+3).

„Je to talentovaný hráč střední generace s výborným bruslením. Probojoval se i do národního týmu a věřím, že se nám podaří ještě více rozvinout jeho potenciál," prohlásil generální ředitel klubu Pavel Hynek na adresu hbitého útočníka, který vyrazí na svoji třetí extraligovou štaci.

Zdráhal je po brankáři Godlovi druhou posilou Litvínova pro novou sezonu. V předchozích dnech se na další spolupráci s Vervou dohodli i útočníci Lukeš, Jarůšek, Hübl, Pospíšil, Mahbod a obránci Ščotka s Kudlou.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice