Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 1:2Litvínov podruhé za sebou prohrál - doma podlehl Liberci 1:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Lukeš 1 : 0
47. Podkonický 1 : 1
49. Pletka 1 : 2

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova si po předchozí sérii šesti výher za sebou připsali na konto druhou porážku. Ve 24. kole hokejové extraligy nestačili v severočeském derby na Liberec a podlehli mu těsně 1:2, přestože ještě po dvou třetinách vedli. Vítězný gól vstřelil ve 49. minutě Václav Pletka.

Článek

Litvínov zahrozil hned v úvodních vteřinách šancí Jánského, ale Hnilička se překvapit nenechal. Bílí Tygři odpověděli zásluhou Klimenty v deváté minutě, který však svou pěknou individuální akci zakončil střelou těsně vedle. Chvilku na to pálil ostře z kruhu pro vhazování Černý, Hnilička si však znovu poradil. Ve zbytku úvodního dějství byl nebezpečnější Liberec, ale když Pabiška po Šachlově přihrávce mířil sám před gólmanem Hüblem vedle, oba týmy odcházely do šaten za bezbrankového stavu.

Ve druhé dvacetiminutovce se obraz hry příliš nezměnil a více než pohledný hokej byla k vidění úporná bitva. Ve 28. minutě mohl po Nedvědově přihrávce otevřít skóre Pletka, z úhlu však pálil bez přípravy mimo. Krátce na to nahodil nebezpečně puk Podkonický, ale Hübl si i přes clonícího Kašpaříka poradil. Do vedení šli nakonec domácí. Ve 34. minutě zatáhl Reichel kotouč podél hrazení, parádní přihrávkou na hranici brankoviště našel rozjetého Lukeše, jemuž stačilo pouze nastavit hůl.

Další šanci Litvínova měl Jánský, ale minul. Parádní souhru poté předvedli Viktor Hübl s Kubinčákem, jejich výměnu kotouče však Hübl zakončil střelou vedle. Hra se rázem přelila na opačný konec kluziště, kde se zcela sám před domácím gólmanem zjevil zadák Modrý, ale neuspěl a na těsném vedení domácích nemohla nic změnit ani následující strkanice.

V polovině 45. minuty sice sudí Homola signalizoval faul hostujícího Haranta, jenže chvilku na to se proti pravidlům provinil i Trávníček a tak se hrálo ve čtyřech na obou stranách. Většího prostoru na ledě Bílí Tygři využili v začínající 46. minutě: Jiruš se tváří v tvář Hüblovi neukvapil se střelou, domácí gólman proti němu povyjel a Jiruš našel Podkonického, který měl snadný úkol zasunout puk do prázdné branky.

Vzápětí se však Litvínovští provinili proti pravidlům znovu, v následné přesilovce vypálil z mezikruží Nedorost, jeho střelu Hübl vyrazil pouze k Pletkovi a ten pohotově doklepl puk do sítě. Zaskočení domácí se jen pozvolna dostávali k náporu, Trávníček to proto zkusil individuálně, své parádní sólo ale zakončil ranou mimo tři tyče Hniličkovy svatyně. V čase 58:36 musel na lavici hanby Šimánek, domácí sáhli k oddechovému času a následně i hře bez gólmana, ale jejich snaha o vyrovnání byla marná.

Litvínov - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 34. Lukeš (Reichel) - 46. Podkonický (Jiruš), 49. Pletka (Nedorost, Jiruš). Rozhodčí: Homola - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 5118.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Skuhrovec, Vobořil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Zíma, Heinisch, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Žabka, Zíb, Modrý, Hunkes, Harant - Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Podkonický, Kašpařík, Šimánek - Klimenta, Plodek, Víšek - Pabiška, Blatný, Šachl. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.

Reklama

Související témata: