Hlavní obsah

Kladno - Slavia 2:1Kladno dvěma góly v přesilovkách otočilo zápas se Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Vašíček 0 : 1
48. Patera 1 : 1
56. Bělohlav 2 : 1

KLADNO

Hokejisté Kladna zvítězili v 25. kole extraligy nad mistrovskou Slavií 2:1, když zápas otočili díky dvěma gólům v přesilovkách v závěrečné třetině. Na trefu Jiřího Vašíčka z úvodní části odpověděli kapitán Pavel Patera a Radek Bělohlav. Slavia prohrála i čtvrtý ze série zápasů venku a klesla na třetí místo za Litvínov.

Článek

Kladno představilo tři nové posily - z Ústí nad Labem si zapůjčilo útočníka Václava Nováka a obránce Andreje Novotného a rovněž z prvoligové Kadaně svého odchovance Lukáše Valského. Dvacetiletý forvard si odbyl premiéru v nejvyšší soutěži. Slavia stejně jako v pátek v Třinci postrádala zraněnou ofenzivní oporu Bednáře.

Hned po necelé půlminutě se dostal sám před slávistického gólmana Svobodu Procházka, ale neuspěl. Byl faulován Kadlecem, domácí však přesilovku nezužitkovali. Nedvědovu střelu kryl Svoboda. Početní výhodu nevyužili ani hosté a až při plném počtu hráčů na ledě se v 9. minutě dostal do velké šance Vondrka, ale po Jelínkově přihrávce zblízka minul levou tyč Kopřivovy branky.

Změnu stavu nepřinesly ani druhé přesilovky obou týmů v utkání. V 16. minutě se dostal puk do slávistické branky po náporu Kallovy formace, ale sudí Hribik hru předtím přerušil a gól neuznal. Z vedení se radovala Slavia, když 93 vteřin před koncem úvodní části zamířil přesně k pravé tyčce kladenské branky od modré čáry Vašíček.

Hned v úvodu druhé třetiny mohl zvýšit Hruška. V 27. minutě nepřekonal Kopřivu zblízka Doležal a potom stihl před zakončením zblokovat Vondrkovu hokejku Bělohlav. Domácí moc nebezpeční nebyli a při vlastní přesilovce mohli inkasovat, když v 33. minutě nadvakrát nepřekonal Svobodu Micka. V 35. minutě trefil slávistický bek Kolařík tyčku.

Na začátku závěrečné části nejdříve mohl vyrovnat Nádášdi, vzápětí po zaváhání domácích byli blízko gólu slávisté Růžička s Mickou. Kladno se ale dostalo z oslabení až do přesilovky pěti proti třem a Patera chytrou trefou v 48. minutě vyrovnal. Domácí ožili, zahrozil ještě Horna a v 56. minutě při Vašíčkově trestu rozhodl po Paterově přihrávce Bělohlav. Těsnou výhru už si Kladno do konce utkání pohlídalo.

Geus Okna Kladno - Slavia Praha 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 48. Patera (Martin Procházka), 56. Bělohlav (Patera, Martin Procházka) - 19. Vašíček (Vondrka, Sloboda). Rozhodčí: Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 3086.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Hořava, Novotný, Kameš, Trončinský - Diviš, Patera, Martin Procházka - V. Novák, Čurilla, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Valský, Z. Nedvěd, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Sklenář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Ondráček, Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: