Hlavní obsah

Znojmo - Liberec 4:3Znojmo uhájilo přes drtivý závěr Liberce těsnou výhru 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Mojžíš 1 : 0
33. Růžička 2 : 0
38. Svoboda 3 : 0
38. Zíb 3 : 1
47. Růžička 4 : 1
60. Kašpařík 4 : 2
60. Modrý 4 : 3

Hokejisté Znojma vedli ještě na začátku poslední minuty utkání 25. kola extraligy nad Libercem 4:1, ale nakonec se strachovali o tři body, když hájili konečnou výhru 4:3. Orli se tak bodově dotáhli na svého dnešního soupeře.

Článek

V první třetině se hrál spíše vlažný hokej bez větších šancí a ty menší bez potíží lapali oba gólmani - domácí Trvaj a hostující Hnilička. Ani v přesilovkách si žádný z týmů nevytvořil výraznou příležitost. Snad nejblíže ke gólu mohl mít Meidl, když se snažil dorážet Rýglovu střelu od modré, kterou Hnilička neudržel ve výstroji, ale neuspěl.

Až ve druhé třetině domácí rozehráli útočnou hru, na kterou jsou jejich fanoušci z posledních utkáních zvyklí. Krátce po úvodním buly už se hnal zprava do úniku Erat, který vyčíhal nepozornost obránce, ale únik zakončil jen nepřesnou střelou do Hniličky. O chvíli později vybídl ke skórování křížným pasem Pláška, ani ten však v dosud největší šanci neuspěl, neboť Hnilička jeho střelu do protipohybu vyrazil.

Poté už se domácí konečně dočkali, když zvláštním způsobem doplachtilo za libereckého gólmana nahození Mojžíše od modré čáry. Za další dvě minuty pak Růžička šikovně tečoval střelu Mojžíše od modré mezi betony a Liberec byl hodně zaskočený. Sice se mu pak podařilo snížit díky skryté střele Zíba pod horní tyčku, ale už za 18 vteřin vedli Orli opět o dva góly. Meidl vyhrál vhazování a Svoboda pálil úspěšně bez přípravy.

Ten samý hráč mohl po začátku poslední části hry ještě přidat další gól, ale úplně volný mezi kruhy trefil brankáře jen do helmy. Znojmo se i dále tlačilo dopředu a pomohly mu dvě přesilovky. Tu první sice nevyužilo, ale při té druhé se dostal puk až mezi kruhy na nekrytého Růžičku, který si puk rychle zpracoval, podíval se a vedle Hniličky zvýšil na 4:1.

V závěru se Liberec uchýlil k záludné hře, na což doplatili Harant a Zíb tresty na dvě plus 10 minut za zásahy do oblasti hlavy a krku. Orli však vítězství bez potíží kontrolovali a ještě bavili svou hrou fanoušky. Hosté se však ještě na chviličku vrátili do hry dvěma rychlými góly v 60. minutě v rozmezí 17 vteřin, které dali Kašpařík a Modrý, ale Znojemští už si tři body vzít nenechali.

Znojemští Orli - Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:0, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 31. Mojžíš (Erat), 33. M. Růžička (Švrček, Haman), 38. J. Svoboda (Meidl), 47. M. Růžička (Selingr, Rýgl) - 38. Zíb (Blatný), 60. Kašpařík (Podkonický), 60. Modrý (Plodek). Rozhodčí: Minář - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:11, navíc Nedvěd, Harant a Zíb (všichni Liberec) všichni 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3181.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Rýgl, Švrček, Mojžíš, J. Mrázek, Chvátal - M. Růžička, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Plášek - J. Svoboda, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Harant, Modrý, Žabka, Zíb, Hunkes - Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Šimánek, Kašpařík, Podkonický - Klimenta, Plodek, Víšek - Pabiška, Blatný, Šachl - od 41. navíc Vantuch. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.

Reklama

Související témata: