Hlavní obsah

Lamač hokejek Netík: Na Spartu by nikdo neměl jezdit s tím, že je favorit

Po zranění kolene se Tomáš Netík vrátil do sestavy Sparty ve velkém stylu. Během čtyř odehraných zápasů si připsal čtyři branky a značnou měrou se přičinil o to, že se holešovickému týmu začalo dařit. V nedělním utkání zničil Vítkovice dvěma brankami, v závěru zápasu dokonce útočil i na hattrick. Marně. „Ale to nevadí, důležité je vítězství,“ zářil sparťanský štírek v rozhovoru s novináři spokojeností.

Článek

S trochou nadsázky se dá říct, že vám nucená pauza pomohla...

(směje se) Tohle je trošku ošemetné. Před svým zraněním jsem za devět zápasů dal pět nebo šest tyček a byl z toho jen jeden gól. To je o centimetrech. Takový je ale hokej, každý hráč si tím projde. Nyní mi to tam padá, tak to nechci zakřiknout. Zvlášť když jsou teď gólmani tak velcí.

To ale neplatí o Pincovi...

Ten je sice malý, ale hrozně rychlý. Z některých jeho zákroků jsem byl až překvapený. Je to výborný brankář.

Vzpomněl jste si na to, jak vás zde na jaře ještě v dresu Liberce vychytal při čtvrtfinále play-off?

Ano. Mívá tady fazónu, tak jsme rádi, že jsme ho tu dneska trochu prostříleli.

Na konci zápasu jste mohl přidat i třetí branku, Výborného pas jste ale nezužitkoval. Co k hattricku scházelo?

Puk se mi postavil na hranu a přede mnou lehce změnil směr. Pak už to bylo složité, navíc jsem se zahákl o brusli. Ale to dneska nevadí, důležité je vítězství.

Do zápasu jste nevstoupili nejoptimálněji. Souhlasíte, že vás nakopla využitá přesilovka pěti proti třem?

Nezačali jsme dobře, ale to možná trochu vyplývá i ze situace. Vítkovicím se daří, hrají dobře. My jsme jejich úvodní tlak přestáli a udeřili v přesilovce. Tím jsme se odrazili k dobrému výkonu.

Ještě před vašimi góly jste perfektně vymíchal gólmana Pince, místo úplně prázdné klece jste ale puk zasunul mimo. Asi i kvůli zlomené hokejce, kvůli které jste se po této superšanci tak rozzuřil?

Rozzuřil jsem se proto, že jsem během jednoho zápasu zlomil hned tři hokejky. Zrovna v téhle situaci jsem ji měl zlomenou tak nešťastně, že jsem ani z těch padesáti centimetrů branku netrefil... Asi deset zápasů nezlomím ani jednu hůl a teď tři... Navíc v tak nešťastném momentu.

Jak se vám zlomila?

Nevím. Zřejmě nějakou sekerou. Tyhle hokejky jsou k tomu náchylné. Já si toho vůbec nevšiml, až v zakončení se mi prolomila.

Trenéři vás hodně vytěžovali, na ledě jste strávil dost minut. Fyzicky se to dalo zvládnout bez problémů?

Dneska se to dalo zvládnout v pohodě.

A jindy?

Jindy také. Každý má natrénováno na to, aby to zvládnul.

Do zápasu jste šli vinou zranění a nemocích oslabeni. Říká se, že právě tohle dokáže tým stmelit. Bylo tomu tak i v tomto zápase?

Přesně tak. I jsme se o tom v kabině bavili. Trenéři říkali, že se v takovém případě hráči i více kousnou. Dneska to prostě vyšlo. Není to nějakým všeobecným pravidlem, ale stát se to může.

Nesvazovala vás před utkáním dobrá forma Hadamczikova výběru, který vévodí soutěži?

Doma se nesmíme bát nikoho! Na Spartu by nikdo neměl jezdit s tím, že je favorit.

Slavii jste doma v době její formy přejeli 5:0, nyní jste si hravě poradili i s vedoucími Vítkovicemi. Čím to je, že se vám proti dobře šlapajícím mužstvům tak daří?

Je to jen dobře, alespoň se trošku probereme. Plno zápasů jsme totiž neodehráli podle našich představ. Nevím přesně, čím to je. Možná jsme se víc kousli a šli do toho zodpovědněji. Každopádně je to dobře.

Reklama

Související témata: