Hlavní obsah

Slavia už pětkrát v řadě nevyhrála, po nájezdech podlehla i Znojmu

PRAHA

Hokejisté Znojma dokázali navázat na vynikající výkony z posledních zápasů, když na ledě mistrovské Slavie zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Rulíkovi svěřenci v Praze dvakrát vedli, slávisté ale pokaždé srovnali. O výhře hostů tak rozhodly až nájezdy, ten rozhodující proměnil Dopita. Slavia tak prohrála již pět zápasů v řadě.

Článek

Úvodní minuty příliš kvality nepobraly, k čemuž přispěla i tristní divácká návštěva. Spíše než povzbuzování fanoušků byla slyšet komunikace mezi hráči. Nebezpečnější byli přeci jen hosté, zejména Bičánkova rána od modré z páté minuty Svobodu notně vystrašila. Pak ale hokej znovu upadl do hlubokého podprůměru. Herní letargii přerušil až slávistický kapitán Beránek, jehož střela z bezprostřední blízkosti při přesilovce orazítkovala pravou tyč.

V osmnácté minutě pozapomněla obrana Pražanů na Pláška, znojemský útočník okamžitě tvrdě vypálil, Svoboda ale jeho pokus reflexivně schoval do lapačky. V pětadvacáté minutě se na trestné lavici sešli dva slávističtí obránci Novák s Kadlecem a Orli tak hráli minutu a šest vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Krom Dopitovy dorážky z brankoviště se ale k ničemu nedostali.

Slavia se zvedla ve třetí třetině

O čtyři minuty později se už ale Znojmo branky dočkalo. Do Mojžíšovy střely vložil Plášek hokejku tak šikovně, že Svoboda neměl šanci zareagovat. V polovině utkání se zleva řítil na Trvaje Žižka, jeho střela ale mířila nad tři tyče. Téměř v totožné situaci se v závěru druhé třetiny ocitl na druhé straně Kucharczyk, tvrdou střelou ale jen vyprášil Svobodovy betony.

Do třetí třetiny vstoupila Slavia jako vyměněná. Už po třiatřiceti vteřinách hry našel Beránek v početní výhodě Hrušku, kterému stačilo jen nastavit hůl, aby poslal kotouč za Trvajova záda. Za necelou minutu vtrhl do obranného pásma Orlů Jelínek, jeho projektil zastavila až horní tyčka. Rozhodčí Kubeš se jel pro jistotu poradit se svým kolegou u videa. Ten potvrdil, že gólu dosaženo nebylo.

Ani prodloužení o vítězi nerozhodlo

Slávisty branka nakopla, svého soupeře začali svírat, přesto šli ale znovu do vedení hosté. Po parádní kombinaci na jeden dotek doputoval puk až k Demelovi, který našel skuliny mezi betony padajícího Svobody. Znojmo se ale z vedení radovalo jen dvě minuty. Při přesilovce si sjel Drtina až na vrchol levého kruhu a přesnou ranou nad pravý Trvajův beton znovu srovnal.

<span>V pětapadesáté minutě stála při Pražanech pořádná dávka štěstí. Na dorážejícího Dopitu zívala poloprázdná branka, Svoboda se ale stačil přemístit a střelu vyrazil. Puk se ovšem vrátil zpět k Dopitovi, který trefil pravou tyč. Zápas tak za nerozhodného stavu dospěl až do prodloužení, ve kterém šlo Znojmo po Rýglově faulu do třech, dvouminutové oslabení ale přečkalo. O vítězi tak rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých zajistil Znojmu dodatečný bod Dopita.</span>

Slavia Praha - Znojemští Orli  2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 41. D. Hruška (Beránek, Červenka), 51: Drtina (Beránek) - 29. Plášek (Mojžíš, Erat), 49. Demel (Kucharczyk, R. Procházka), rozh. sam. nájezd Dopita. Rozhodčí: Kubeš - Čížek, Prchal. Vyloučení: 4:6 navíc Erat (ZNO) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 3509.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Sklenář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - M. Ondráček, Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Znojmo: Trvaj - Rýgl, Bičánek, Švrček, Mojžíš, J. Mrázek, Chvátal - M. Růžička, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Plášek - J. Svoboda, Meidl, Čachotský - Kucharczyk, R. Procházka, Demel. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata: