Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 3:2Vítkovice udržel v čele tabulky nájezd Petrovického

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Krenželok 1 : 0
8. Moravec 1 : 1
27. Treille 2 : 1
33. Výtisk 2 : 2
65. Petrovický 3 : 2

OSTRAVA

Vítěze vyhecovaného moravského derby mezi Vítkovicemi a Třincem určila až jedenáctá série samostatných nájezdů. Druhý bod zajistil domácím jejich kapitán Róbert Petrovický. Předtím uspěli ve třetí sérii třinecký Polák a vítkovický Kvapil.

Článek

Vítkovice se ujaly vedení už ve třetí minutě, když v oslabení ujel Krenželok a překonal Vojtka a byly na koni. Až do konce základní hrací doby měly více brankových možností než Třinec, ale rozbily se o stěnu jménem Vojtek.

Ale i domácí tým měl v brance výtečného strážce. Například když Pinc ve 45. minutě zlikvidoval šanci Martynka, byla hala na nohou. V prodloužení měli hosté výhodu početní převahy 4 proti 3 nejdříve 77 sekund a na jeho konci dalších 66 sekund, ale nevyužili ji.

Alois Hadamczik, trenér Vítkovic: „Byl to urputný hokej jako v play-off. Velice korektní. Zranil se nám Ujčík a byla to citelná ztráta.“

Antonín Stavjaňa, trenér Třince: „S bodem jsme spokojeni. Mohli jsme mít i tři, kdyby Pinc skvěle nevychytal Martynka, či dva, kdybychom využili přesilovek v prodloužení a některý z ,mnoha mečbolů při samostatných nájezdech. .“

Vítkovice Steel - Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Krenželok (Burger, M. Barinka), 27. Treille (Svačina, R. Hruška), rozhodující nájezd Petrovický - 8. D. Moravec (Polák), 33. Výtisk (Polanský). Rozhodčí: Minář - Guth, Křivský. Vyloučení: 9:10, navíc Malec (Třinec) 10 minut. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5623.
Vítkovice: Pinc (na nájezdy Štěpánek) - Krstev, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Jurečka, Ovčačík, Voráček - Petrovický, Burger, Krenželok - Ujčík (31. Roman), Šimíček, Svačina - Treille, R. Hruška, Kvapil - Klimek, Štefanka, Varaďa. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Třinec: Vojtek - Vosátko, Gureň, Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec, Kania - Kanko, D. Moravec, Polák - Balej, Polanský, Kováčik - Tomík, Peterek, Martynek - Pánik, Piecha, Hampl. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata: