Hlavní obsah

Nemůžeme se vymlouvat na peníze, připustil Adamský

PLZEŇ

Hokejisté Plzně podle úterního tisku údajně nedostali výplaty za září a říjen. I kdyby to byla pravda, v úterý proti Pardubicím na domácím ledě bojovali jako o život a vydřeli vítězství 3:2. "Ja peníze dostávam normálně a jestli si někdo jiný stěžoval psovi nebo babičce, to nevím," vtipkoval po utkání autor branky na 2:1 Martin Adamský.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Martin Adamský

Článek

Jeden z bulvárních deníků přinesl informaci, že by hráči, kterým klub dluží na výplatách, mohli odejít z týmu. "Nechtěl bych to vůbec komentovat," odpověděl na otázku, zda klub dluží hráči peníze Peter Fabuš, který by podle listu mohl být jedním z těch, kteří dostali od vedení zelenou hledat si angažmá jinde. Ať tak či onak, náladu si zlepšil slovenský forvard úvodním gólem do sítě Východočechů a nakonec se mohl se spoluhráči radovat ze tří bodů.

"Člověk si nesmí připouštět, že bychom utkání mohli prohrát," reagoval Fabuš na fakt, že Západočeši v minulých duelech proti Znojmu i Třinci vedení ztratili. "Nervozní jsem nebyl, věřili jsme, že zápas zlomíme a udoláme ho bojovností," doplnil svého spoluhráče Martin Adamský.

Problémy s pěnezi jsou všude

Také on se vyjádřil ke spekulaci, zda chodí plzeňským hokejistům na konto mzdy. "Problémy jsou všude, nejsme jediné mužstvo, co nedostává peníze. Nemůžeme se vymlouvat na to, že nedostáváme výplaty. Normální lidé také nedostávají peníze, ale nejsou tak mediálně známí jako my," připustil tedy určité problémy. "Nevím, zda je pravda, co se psalo v novinách, ale kachna je kachna," dodal Adamský.

Adamský kromě branky zazvonil v úterý také na tyčku, ale trápit to ho nemuselo. "Osobní statistiky nehoním, jsem rád, že uděláme výsledek s mužstvem, já góly dávat nepotřebuji," ukázal týmové srdíčko sedmadvacetiletý forvard. "Tyčka mě nemrzí, dal jsem ji i minule," dodal s úsměvem.

Nesnáší některé zlínské hráče

V příštím utkání čeká svěřence Pavla Hynka a Milana Razýma v domácím prostředí Zlín a Adamský souboj s Berany netrpělivě očekává. "Hrozně se těším, protože některé hráče tak extrémně nesnáším," přiznal rodák ze severní Moravy. "Hrát proti Zlínu pro mne znamená delirium, protože spousta hráčů, kteří ve Zlíně působí, na extraligu nemají," myslí si. "Skákají, filmují a bojí se hrát - to není normální," postěžoval si.

"Mám svoje motivační prostředky a ostatní kluci se budou muset nabudit sami," žertoval Adamský, jenž byl v minulosti součástí nebezpečné juniorské formace Vsetína Kucharczyk - Hudler - Adamský. „Všechny jsou samozřejmě povolené, ale nerad bych jmenoval,“ hýřil dobrou náladou.

Reklama

Související témata: