Hlavní obsah

Brankář Řehoř si připsal kuriózní první extraligový start

ZNOJMO

Kuriózní první start v extralize si ve čtvrtek připsal čtyřiadvacetiletý hokejový gólman Milan Řehoř. V předehrávce 27. kola ve Znojmě se objevil v třinecké brance až při samostatných nájezdech, navíc v podstatě omylem, a vychytal hostům vítězství.

Článek

Celý zápas i prodloužení odchytal Martin Vojtek, který si před nájezdy odešel na chvíli odpočinout na střídačku. Trenéři Třince si však mysleli, že je Vojtek unavený, a dali pokyn Řehořovi.

"Došlo k chybné komunikaci mezi brankáři. Když už byl Řehoř na ledě, tak jsme jej nechali na první sérii na ledě. Ještě jsme potom uvažovali, že vrátíme do hry Vojtka. Nakonec jsme situaci neřešili a nechali Řehoře i na druhý nájezd," vysvětlil neobvyklou situaci asistent třineckého trenéra Jiří Juřík.

Řehoř udržel v obou nájezdech čisté konto. První znojemský střelec Bičánek branku přestřelil, Martin Růžička se potom pokoušel o blafák do bekhendu, který Řehoř vystihl a kotouč vyrazil. Polanský pak přidal druhý gól Třince a rozhodl o výsledku, takže třetí znojemský hokejista už na led nemusel.

"Řehoře jsme vzali jen na záskok z Dukly Jihlava za zraněného brankáře Čechmánka. Nyní se už vrátí opět do svého klubu," dodal Juřík.

Reklama