Hlavní obsah

Splést si střídačku? Tak špatně na tom ještě nejsem, smál se Nedvěd

Bylo na něm vidět, že se proti svému bývalému týmu chce vytáhnout. Spolu s gólmanem Fikrtem byl Petr Nedvěd v zápase se Spartou nejlepším hráčem Liberce, prohru 0:2 ale odvrátit nedokázal. „Samozřejmě, že to pro mě trochu výjimečné utkání bylo. Ale snažím se každý zápas a je úplně jedno, jestli hrajeme proti Spartě, Znojmu nebo Kladnu,“ prohlásil Nedvěd.

Článek

Jaké pro vás bylo vrátit se na Spartu, ale ne v rudém dresu?

V pohodě. Snažím se každý zápas a je úplně jedno, jestli hrajeme proti Spartě, Znojmu nebo Kladnu.

To pro vás toto utkání skutečně nebylo alespoň trochu výjimečné?

Tak samozřejmě, že bylo. Pro každý mančaft je zápas na Spartě trochu víc. Pro mě i z toho důvodu, že jsem v ní působil. Ale osobní prestiž tu jde stranou, důležité jsou body. Delší dobu jsme byli v podpalubí a teď se pomalu zvedáme. Liga je ale strašné vyrovnaná, neustále to je nahoru dolu.

S dnešním výkonem ale příliš být spokojení nemůžete. Nevstřelili jste gól, Sparta vás navíc přehrála...

V poslední době jsme se zvedli, herně jdeme nahoru. Ale tenhle zápas nebyl z těch lepších. Sparta nás k ničemu nepustila a zaslouženě vyhrála. Byla agresivnější, lépe bruslila, dostala se do víc šancí. Nás do nich naopak téměř nepustila.

Sparťanský asistent Jelínek přiznal, že mužstvo nabádali, aby všechny souboje tvrdě dohrávali. Pocítili jste to?

Bylo to vidět. Ale všechno v rámci pravidel, k hokeji to patří. Možná že u nás se na to kouká tak, že je to něco extra. Ale já si to nemyslím. Zápasy, ve kterých o něco jde, jsou vždycky malinko vyšponovaný.

Hecoval jste se před utkáním s některým z bývalých spoluhráčů?

Vůbec ne. Ani jsem neměl možnost se s někým vidět.

Ani při vstupu na hřiště jste si na okamžik nespletl střídačku?

Tak špatně na to ještě nejsem (směje se)...

Mohl byste srovnat současnou Spartu s tou, kterou jste zažil v minulé sezóně?

Od začátku tu nejsem, takže jak to mám porovnávat?To bych musel mít nějaké odposlouchávací zařízení, které by mi šlo až do domu. Hlavně je mi to úplně jedno, vůbec mě to nezajímá.

Přesto to zkuste. Z nedělního zápasu jste si určitý obrázek zajisté udělal...

Z herního hlediska i postavení v tabulce je to podobné. Sparta před sezónou posbírala daleko víc hvězdných a zkušenějších hráčů. Proto se od ní očekává daleko víc.

Nebylo vám trochu líto, že hráči jako Výborný, Broš nebo Kratěna nehráli ve Spartě už v minulé sezóně, po které se kritika snesla jako na nejzkušenějšího hráče zejména na vás?

Neříkám, že jsem to nesledoval. Ale moje hlava byla na začátku sezóny úplně jinde, tedy v New Yorku. Na to jsem se soustředil (aby se prosadil do kádru Rangers, což se Nedvědovi nakonec nepovedlo - pozn. aut.). Ale abych odpověděl na vaši otázku. Spartu vidím jako mančaft s vynikajícími hráči. Jsou tu dvě lajny, které by mohly hrát v nároďáku. Ta síla je znát.

Reklama

Související témata: