Hlavní obsah

Litvínovský Franěk: Nejsem překvapený z prvního místa

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejový brankář Litvínova Petr Franěk si pochvaluje úspěšné tažení v extralize. Příliš chválit ale nechce, přestože se Severočeši vezou na úspěšné vlně. „Využíváme svoje přednosti,“ říká Franěk.

Článek

Litvínovští hokejisté nečekaně vévodí tabulce extraligy. Je to i pro vás překvapení?

Nechci nás moc chválit. Ale je pravdou, že se vezeme na úspěšné vlně. Osobně překvapený naším umístěním nejsem. Myslím, že máme dobré mužstvo. Kluky znám a vím, co dokážou. Využíváme svoje přednosti a záleží jen na tom, abychom si to srovnali v hlavách. Můžeme zdolat každého a soupeři se nás musejí bát.

V brance se střídáte v extralize s Jaroslavem Hüblem mladším, jehož klub uvolnil na týden do švýcarského Davosu. Jak vám sedí nynější role jedničky?

Jarda Hübl podával výborné výkony. Dvě vychytaná čistá konta z poslední doby hovoří za vše. Poté, co jsem se vrátil do branky, chci na jeho formu navázat. A jsem rád, že jsme doma porazili Spartu. Škoda jen porážky v Třinci.

Vyhovuje vás střídání gólmanů?

Docela ano. Trenéři zvolili takovou praxi a zatím to vychází. Je to dobré v tom, že kdyby se někomu z brankářů něco stalo, tak ten druhý může jít okamžitě chytat. Domluvili jsme se před sezónou a tenhle model dodržujeme i v soutěži.

Nepanuje mezi vámi řevnivost?

Určitě ne. Vycházím s každým gólmanem, s nímž tvořím tandem. S Jardou Hüblem si pomáháme.

Jaká je nálada v kabině?

Když se daří, tak výborná. V týmu se snoubí kvalitní starší hráči se střední generací i mladšími hokejisty. Věřme, že nám to bude šlapat co nejdéle.

Neříkáte si, že by bylo škoda pokazit takhle skvěle rozehranou sezónu?

Mrzelo by nás to, ale teď se ještě tolik neupínáme k tabulce. Opravdu neděláme rozdíly, jestli jsme první nebo pátí. Hlavně chceme postoupit do play-off a v něm hrát tak, jako v současnosti.

Nepřišla špičková forma vzhledem k dlouhodobé soutěži poněkud brzy?

Dobré týmy musí hrát celou sezónu dobře. Výkyvy se vždycky objeví, ale jde o to, aby byly co nejkratší.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice