Hlavní obsah

Extraliga vybírá nejsympatičtějšího hráče

Martin KézrPrávo

Už čtvrtý rok po sobě se volí nejsympatičtější hokejista O2 extraligy. Letos nově provedli základní výběr novináři a nyní mohou až do 11. února hlasovat pro někoho z pětice finalistů ankety fanoušci. Rozhodovat se bude mezi kladenským křídlem Martinem Procházkou, litvínovským obráncem Jiřím Šlégrem a dalšími útočníky – Viktorem Ujčíkem z Vítkovic, Martinem Strakou z Plzně a slávistou Jaroslavem Bednářem.

Článek

„Nebude to pro hokejové příznivce asi lehké rozhodování mezi hráči, kteří představují oblíbené a charismatické osobnosti,“ soudí Petr Nitsche z pořádající agentury BPA.

Zajímavostí je, že všichni vybraní už překročili hranici třiceti let a mají i bohaté reprezentační zkušenosti, včetně medailí z MS.

„Beru jako potěšující zjištění své zařazení do takové společnosti. Hokej se hraje pro fanoušky, kteří v této anketě ale budou spíš než naše výkony a góly či přihrávky hodnotit, jak sympaticky na ně působíme,“ říká zřejmě za všechny nominované Ujčík.

Mezi médii zvoleným kvintetem se rozhodne o tom, kdo na trůnu pro nejsympatičtějšího hráče nejvyšší soutěže nahradí loňského vítěze Romana Málka z Plzně. Dalšími laureáty ankety se v předchozích letech stali pardubičtí Ján Lašák a Miroslav Hlinka.

Vítězi předá cenu fanoušek

Dosud ale vybírali členové fanklubů do nominace zástupce z každého extraligového mužstva a v závěrečném hlasování se utkávalo čtrnáct hokejistů. Letošní mediální nominace by měla víc odrážet všeobecnou oblibu, sympatie a charakterové vlastnosti hráče.

Vítěz letošní sezóny bude vyhlášen tradičně koncem dubna na slavnostním galavečeru O2 extraligy a cenu mu předá vylosovaný fanoušek, který následně s dotyčným hráčem povečeří.

Podpořit svého favorita můžete prostřednictvím sms zpráv, podrobnosti o včera spuštěném hlasování i o jednotlivých kandidátech najdete na internetové stránce sympatak.hokej.cz.

Reklama