Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 2:3Zlín dobyl v nájezdech led extraligového lídra z Litvínova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Köhler 0 : 1
33. Balán 0 : 2
36. Lukeš 1 : 2
45. Lukeš 2 : 2
65. Hamrlík 2 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli v 29. kole extraligy se Zlínem 2:3 po samostatných nájezdech, když v základní hrací době dokázali dotáhnout nepříznivý stav 0:2. Litvínov přesto po prohře Vítkovic zůstává první, Zlín ve čtvrtek zaznamenal venku teprve třetí výhru z 15 zápasů od začátku sezóny.

Článek

První třetina souboje vedoucího týmu extraligy s nejhorším mužstvem na soupeřových hřištích příliš vzruchu nepřinesla. Domácí sice byli o něco aktivnější, jenže Kroupa v sedmé minutě při dorážce mířil mimo a Skuhrovec nadějnou přihrávku před poloodkrytou Sedláčkovou branku minul. Největší šanci tak měli hosté po chybě Švarného v 18. minutě, když se Kubiš řítil sám na brankáře Fraňka, který ho však vychytal.

V úvodu druhého dějství si Severočeši zahráli 28 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, ale šance Černého zůstala nevyužita. Nedlouho poté přišla další hrubka Švarného, po níž se v samostatném úniku ocitl Balán, podobně jako předtím Kubiš však domácího brankáře Fraňka nepřelstil. Hosté se přesto dočkali gólové radosti jako první, jen co se základní hrací doba přehoupla do své druhé poloviny.

Po nenápadné akci zamířil v 31. minutě do levého horního růžku Köhler a hosté vedli. A za minutu a půl bylo s domácími ještě hůře. To si totiž vybral slabší chvilku pro změnu Švarného parťák z obrany Kroupa a Balán po křížné přihrávce Andrašovského provedl svůj blafák do bekhendu bezchybně. Netrvalo však dlouho, Sedláčkovu neprůstřelnost ukončil Lukeš a vrátil tak domácí do zápasu.

Hosté mohli svůj dvoubrankový náskok získat brzy zpátky, neboť na začátku 38. minuty sáhl Kubát k záchranné brzdě v podobě hákování unikajícího Lešky a sudí Husička se s nařízením trestného střílení příliš dlouho nerozpakoval. Sám faulovaný forvard Beranů se ujal penaltové exekuce, ale Franěk jeho úmysl o zakončení mezi betony dobře přečetl.

Třetí část zahájili o něco lépe Zlínští, jenže jejich náznaky šancí Severočeši přečkali bez úhony a poté sami udeřili. Vyrovnání přinesla v 45. minutě Lukešova pohotová teč Šlégrova nahození od modré čáry. Na konci 48. minuty mohl Viktor Hübl dokonat obrat, když při vlastním oslabení vystihl ledabylou rozehrávku hostů, od půlící čáry jel sám na Sedláčka, ovšem ztroskotal na jeho pravém betonu.

Vypadalo to, že Litvínov se dostal do svého obvyklého tempa a přitlačil soupeře do jeho obranného pásma, s vyloučením Černého v 52. minutě však tento nápor postupně odezněl. V samém závěru měl ještě velkou šanci Viktor Hübl, Sedláček však bodový zisk hostů ubránil a o vítězi zápasu muselo rozhodnout nastavení.

V úvodu pětiminutového prodloužení měli domácí velkou šanci rozhodnout, neboť Zlín se bránil dlouhých 94 vteřin ve třech proti čtyřem kvůli Lučkově trestu ze závěru základní hrací doby. Reichel ani Lukeš však v obrovských příležitostech nepropálili Sedláčka či za něho obětavě zaskakující spoluhráče a na řadu přišly samostatné nájezdy. V základní sadě tří penalt proměnili své nájezdy Lukeš a na druhé straně Leška. Poté se na gól čekalo až do sedmé série, kdy dal Hamrlík, zatímco Branda neuspěl.

Litvínov - RI Okna Zlín 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Lukeš (J. Černý, Šlégr), 45. Lukeš (Šlégr, Reichel) - 31. Köhler (Leška, Míka), 33. Balán (Andrašovský), rozhodující sam. nájezd Hamrlík. Rozhodčí: Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 4151.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Jánský, Branda, Trávníček - Bahenský, Heinisch, Šinkovič. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Bořuta, Linhart, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Mokrejš - M. Pšurný, Balán, Andrašovský. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín