Hlavní obsah

Osmatřicetiletý útočník Bělohlav je v Klubu hokejových střelců

Hokejový útočník Radek Bělohlav se v osmatřiceti letech dočkal vstupu do Klubu hokejových střelců deníku Sport. Opora Kladna v pátek proti Třinci vstřelila svůj třináctý a čtrnáctý gól v letošní sezóně a přehoupla se přes hranici 250 branek v nejvyšší soutěži a reprezentaci.

Foto: Jan Tauber (HC GEUS OKNA Kladno)

Hokejisté Kladna Jaroslav Kalla (vlevo) a Radek Bělohlav

Článek

"Jsem rád, že ta jubilejní branka padla velmi brzy a nyní bude od médií klid," řekl Bělohlav novinářům po kladenské výhře nad Třincem. Když v 50. minutě vyrovnal na 4:4, jásal na ledě jako malý kluk. Jindy přitom patří mezi klidné hráče. "To bylo i proto, že začátek byl z naší strany přímo strašidelný," vysvětloval.

Bělohlav se nakonec stal hrdinou zápasu i proto, že při samostatných nájezdech jako jediný svůj pokus proměnil. Když poté Jiří Polanský neuspěl, na desátou sérii už nedošlo. Bělohlav přitom předtím v třetí sérii třineckého brankáře Romana Čechmánka, s kterým v minulosti působil ve Vsetíně, nepřekonal.

"Samostatné nájezdy jsou otázkou štěstí, ale já jsem si na Čechmánka věřil. Můj první pokus sice chytil, ale druhý už naštěstí ne," usmál se Bělohlav, který je v letošní sezoně nejlepším střelcem Kladna.

I dnes si přitom vzpomněl na svůj premiérový gól v nejvyšší sezoně, který dal v dresu mateřských Českých Budějovic. "Dal jsem ho Trenčínu, za který tenkrát chytal Eduard Hartmann, a bylo to někdy v roce 1987 nebo 1988," řekl Bělohlav.

Dnešní vstup do klubu kanonýrů jej bude podle hokejových zvyklostí i něco stát. "Vše určí pokladník Pavlas, ale asi zaplatím nějakou svačinu a potom občerstvení v jedné hospůdce," dodal Bělohlav.

Reklama

Související témata: