Hlavní obsah

Slavia přeťala sérii porážek, z bídy ji vytáhly přesilovky

Hokejisté Slavie na sedmý pokus přeťali sérii porážek a vděčí za to dobře sehraným přesilovkám při utkání v Mladé Boleslavi. Domácí už zase padli až na dno extraligové tabulky. Po osmé domácí porážce zůstává nováček nejhorším týmem extraligy na vlastním ledě. „Dařilo se nám v přesilovkách, protože jsme dokázali hru v početní výhodě zjednodušit a hodné střílet,“ uvažoval obránce pražského celku Jan Novák.

Článek

„Hrát pět na pět jsme se Slavii zvládali, v přesilovkách však byla znát velká zkušenost soupeře. Takové okamžiky rozhodují zápasy, neměli jsme mít tolik vyloučených,“ litoval autor jediné boleslavské branky Roman Tomas. „Domácí realizaci přesilovek trochu usnadnili tím, že nám dovolili rychle se usadit v útočném pásmu a neuplatnili rychlý přístup k protihráči,“ doplnil Novák.

Domácí přitom i bez kapitána Krále, kterého na led nepustila bolest ruky, už po 70 vteřinách vedli. Gólman reprezentační dvacítky Furch sice inkasoval hned z úvodní střely zápasu, potom už ale předváděl velmi jisté zákroky. Mistr navíc taky skóroval z první vážnější akcí před boleslavskou branku, kterou při Cháberových svalových obtížích znovu hájil Šindelař.

Mladá Boleslav bojovala, ale doplácela na nedůraznost v zakončení, šance slovenských útočníků Tomas či Barinka končily na Furchových betonech a Pražanů stačilo soustředěně bránit střední pásmo a čekat na domácí fauly. Do konce první části chybělo 39 vteřin, když se v početní výhodě ujala Hruškova dorážka. Bednář ani Žižka už ale sami před gólmanem neuspěli, a tak výsledek zůstával na vážkách až do Schnablova čtyřminutového trestu za hru vysokou holí v polovině posledního dějství. V přesilovce jistil tříbodový zisk hostů Vondrka.

V kabině panovala nervozita

„V kabině byla po té šňůře nepovedených výsledků už znát nervozita. Každý se pak bojí osudné chyby a když jsme dostali hned při druhém střídání po zbytečném přečíslení gól, tak mi blesklo hlavou, že je to zase v pr...,“ přiznal Novák, jenž se ale sám zasloužil rychle o vyrovnání, jeho přesilovkovou střelu od modré tečoval před brankou clonící Červenka. „Byla to úleva,“ mínil obránce s potěšením, že kouzlo přesilovek fungovalo celý zápas.

Všem slávistům se ulevilo. „Přes šňůru porážek, k nimž musíme přidat i tu v Lize mistrů s Curychem, nezavládla žádná panika. Všichni jsme ale cítili takřka nutnost vyhrát v Boleslavi, abychom našli cestu do těch říjnových kolejí, kdy se lehce vyhrávalo,“ řekl útočník Pražanů Jaroslav Bednář.  „Zápas jsme skvěle začali, jenže slávistické přesilovky byly smrtelné. Zničující pro nás je, že jsme zase dali jen jeden gól,“ uvedl trenér Mladé Boleslavi Jiří Šejba.

Reklama

Související témata: