Hlavní obsah

Mladá Boleslav získala na hostování obránce Hunkese z Liberce

LIBEREC

Hokejisté posledního celku extraligy BK Mladá Boleslav udělali v pondělí druhou změnu v hráčském kádru. Poté, co vyměnili útočníka Romana Tomase do Plzně za Michala Důrase, se dohodli s Libercem na hostování obránce Jiřího Hunkese. Zkušený bek bude v klubu působit do 31. ledna 2009, zatímco do Liberce se z Mladé Boleslavi vrací jiný obránce Jan Holub.

Článek

„Jirka Hunkes  nedostával v současné době příliš času na ledě v klíčových chvílích zápasu a proto jsme se rozhodli pustit ho do konce ledna do Mladé Boleslavi. Zde by měl mít dostatečný prostor. Honza Holub je prototyp důrazného beka. Chceme zvýšit důraz v předbrankovém prostoru a k tomu by nám měl jeho styl pomoci,“ řekl generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Holub je liberecký odchovanec a v Mladé Boleslavi hostoval od začátku letošní sezóny. V dresu tamního BK stihl v extralize odehrát 29 zápasů s bilancí 4 bodů za čtyři asistence.

Kádr nováčka opouštějí také dva zkušení útočníci Martin Čech a Václav Eiselt. Třiatřicetiletý Čech, jenž dal v letošní sezóně tři branky, odchází do slovenského Martina. O rok starší Eiselt bude do konce sezóny hostovat v prvoligovém Chomutově.

Reklama

Související témata: