Hlavní obsah

Nejlepší derby v sezóně, tvrdí kapitán Sparty Výborný

V derby se Slavií se mohl David Výborný přetrhnout, sám ale na všechno nestačil. I když se mu to málem povedlo. Ve třetí třetině nejprve dvěma góly v rozmezí necelé minuty srovnal, při samostatných nájezdech pak svůj první pokus proměnil, při tom druhém už ale na mladičkém Furchovi ztroskotal. „Škoda, že jsme to ještě nedotáhli alespoň k dvoubodovému zisku,“ mrzelo sparťanského kapitána.

Článek

Mohl jste dosáhnout i hattricku. Snad dvě minuty po vašem druhém zásahu jste se ocitl v stoprocentní šanci, tentokrát jste ale Furcha nepřelstil.

Ondra Kratěna nejprve trefil tyčku. Slávisté pak hned jeli dva na jednoho, měli prázdnou bránu a taky nedali. No a pak jsem měl šanci já... Asi je zasloužené, že to takhle dopadlo.

V samostatných nájezdech jste byl napoprvé úspěšný, v druhém případě vás ale Furch vychytal. Proč jste zvolil jiné zakončení než v prvním případě?

Viděl jsem, že je trochu vyjetý, tak jsem zkoušel blafák do bekhendu. Chtěl jsem to dát trošku výše, trefil jsem ale beton. Nevyšlo to.

Na konci druhé třetiny jste se již radoval z gólu, rozhodčí Minář ale branku po konzultaci s kolegou u videa neuznal. Jak jste onu situaci viděl vy?

To si zrovna myslím, že byl gól. Za tím brankářem to asi na videu nebylo vidět. Minule v Plzni jsem si myslel, že gól nebyl, a uznali ho. Teď to bylo obráceně.

Jaké se ve vás nyní mísí pocity? Ve třetí části jste dokázali vygumovat slávistický náskok, přesto jste nakonec padli...

Jít do poslední třetiny proti Slavii za stavu 0:2 je hodně těžké. Takže v téhle situaci zaplaťpánbůh za bod. Před zápasem jsme ale chtěli tři.

V utkání vám chyběla řada zraněných hráčů. Limitovalo vás to hodně?

Hrajeme s tím, co máme. Určitě nebudeme nic vykřikovat do novin. Na začátku sezóny jsme měli všechny hvězdy a prohrávali jsme. Teď hrajeme s dorostem a vyhráváme.

Myslíte si, že pondělní pražské derby bylo v této sezóně doposud tím nejlepším?

Určitě. Minule jsme je tady spláchli 5:0, na Slavii nás zase vyškolili během čtyřiceti sekund. Dneska to bylo vyrovnaný.

Vám se v posledních zápasech začalo střelecky dařit. Čím si to vysvětlujete?

Nevím. Nejsem nějaký superstřelec. Těch zápasů je spousta a někdy se holt daří, jindy ne.

Trápilo vás, že se vám v úvodu sezóny střelecky nedařilo?

Radši na góly nahrávám, ale ti starší hráči by měli dávat i nějaké góly. Jsem rád, že se to teď daří.

Sparta se v posledních zápasech zvedla. Myslíte, že jste tento trend potvrdili i v derby, přestože jste nakonec prohráli?

Určitě jsme to potvrdili, hráli jsme výborně. Stáhnout dvougólové manko není, zvlášť doma, vůbec lehké. Minimálně ten bod jsme si zasloužili.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice