Hlavní obsah

Sparta si poradila se Znojmem, to spadlo na předposlední pozici

PRAHA

Hokejisté Sparty ve dvaatřicátém kole O2 extraligy zdolali Znojmo 3:1 a v tabulce si upevnili třetí příčku. V dresu domácích se bodově blýskl Tomáš Netík, který první gól vstřelil sám, na druhém se podílel asistencí. Rulíkův tým tak klesl na předposlední místo, předskočily jej České Budějovice.

Článek

Hned ve čtvrté minutě se Pražanům naskytla ideální možnost k otevření skóre, na trestnou lavici totiž v krátkém časovém sledu putoval Demel s Mrázkem a Orli se tak minutu a dvacet vteřin bránili jen ve třech. Broše s Kratěnou ale vychytal Trvaj, při další Kratěnově ráně byl již znojemský gólman překonán, do branky mířící kotouč ale stačil na poslední chvíli odpálit do bezpečí Dopita.

V sedmé minutě se Čachotský elegantní stahovačkou zbavil Černoška, branku ale přestřelil. Znojmo bylo čím dál nebezpečnější, Haman při závaru před Pöpperlem ovšem puk za čáru nedošťouchal. V předposlední minutě první části pak napřáhl na modré Bičánek, před brankovištěm jeho střela po lehké teči změnila směr a jen o centimetry minula levou tyč.

Na góly se čekalo do druhé třetiny

V 26. minutě si našlápl ještě ve středním pásmu Netík, prosmýkl se mezi obránci Znojma a ač hákován, po kličce do forhendu zasunul puk za padajícího Trvaje. Akce hostů táhl především agilní Haman, jeho střely mezi betony a nad lapačku ale úspěch neslavily. A tak znovu udeřila Sparta. Podlešák obdržel mezi kruhy přihrávku od Výborného, dlouho se nerozmýšlel a přesnou střelou nad beton zvýšil na 2:0.

Domácí se i nadále mohli plně spolehnout na Pöpperleho, který se v pětatřicáté minutě vytáhl při zakončení Kuchyrzykově i následné dorážce téhož hráče. Hamana aktivita nakonec přinesla ovoce, když v poslední minutě druhé třetiny snad z třetí dorážky propasíroval kotouč za čáru.

Konečnou podobu dal výsledku Ton

Na začátku třetí třetiny byl blízko srovnání Demel, z ostrého úhlu však odkrytou klec netrefil. Orli byli při chuti, Dopita střílenou přihrávkou vybídl ke skórování Kucharczyka, ten svou tečí trefil jen Pöpperleho hrudník. V 47. minutě vyrobil minelu při rozehrávce Plášek, najíždějícího Tona ale Trvaj vychytal. Sparťanský útočník si ještě v téže minutě spravil chuť, když po vyhraném buly zvýšil na 3:1.

V závěru se ještě na Trvaje řítili Kratěna s Brošem, druhý jmenovaný ale znojemského gólmana nepřekonal. Sparťané tak zůstávají na třetí příčce, Znojmo naopak spadlo na třinácté místo, horší zůstává jen Mladá Boleslav.

Sparta Praha - Znojemští Orli 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Netík (Ptáček), 33. Podlešák (D. Výborný, Netík), 47. Ton - 40. Haman (Čachotský). Rozhodčí: R. Polák - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 8:5, navíc Podlešák, Langhammer (oba Sparta), Meidl, Bičánek všichni 5 min. a do konce utkání, Erat (všichni Znojmo) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4630.
Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Ptáček, Černošek, L. Procházka, Jerofejevs, Gulaši - Ton, D. Výborný, Kratěna - Netík, Broš, Podlešák - Hromas, Langhammer, Koreis - Kafka, Látal, Mrňa. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Mrázek, Chvátal, Bičánek, Švrček, Mojžíš - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Plášek, Haman, Erat - Demel, R. Procházka, M. Růžička - Čachotský, Beroun, Meidl. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice