Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 6:4Pardubice porazily Třinec 6:4 a ukončily jeho úspěšnou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Malec 0 : 1
22. Blažek 1 : 1
23. Koukal 2 : 1
31. Balej 2 : 2
38. Polák 2 : 3
42. Koma 3 : 3
45. Pivko 4 : 3
46. Peterek 4 : 4
57. Koma 5 : 4
60. Starý 6 : 4

Hokejisté Pardubic porazili v dramatickém zápase 32. kola extraligy Třinec 6:4 a ukončili tak sérii deseti zápasů soupeře, ve kterých Oceláři bodovali. Východočeši o své výhře rozhodli ve třetí třetině, kdy se prosadili čtyřikrát.

Článek

V sestavě domácích se objevil uzdravený Cetkovský, ale úvodní třetina příliš kvalitního hokeje nenabídla. Třinečtí už v páté minutě potvrdili důraz v útočném pásmu a zajistili si vedení. Růžičku, jenž nahradil v brance jedničku Lašáka, překonal Malec. V desáté minutě měli domácí třikrát šanci vyrovnat, ale Čechmánka nepřekonali. K prvnímu gólu jim nepomohla ani téměř dvouminutová přesilovka pět na tři.

Druhá část už byla herně o hodně lepší. Přispěly k tomu hodně dvě rychlé branky v jejím úvodu. Nejprve Blažek si ve 22. minutě po Somíkově přihrávce překonal Čechmánka, který měl o minutu později značný podíl na druhé brance domácích. Za brankou se nechal obehrát Kolářem a Koukal nadvakrát propasíroval kotouč do branky.

Třinečtí trenéři změnili složení útočných formací a vyplatilo se jim to. V polovině utkání využil zmatku v brankovišti před Růžičkou Balej a vyrovnal. Podruhé do vedení šli hosté ve 38. minutě zásluhou přesilovkové branky Poláka.

Nástup do třetí třetiny vyšel opět lépe Moelleru. Ve 42. minutě tři vteřiny před skončením trestu Semana vyrovnal dělovkou od modré Koma. Ve 45. minutě se po srážce s Cetkovským zranil Seman a hra se poté hodně přiostřila. V početní výhodě poté zajistil Pivko vedení domácím, kteří se z něj ale neradovali dlouho. Po rychlém protiútoku srovnal Peterek. Početní výhoda však opět pomohla k vedení Východočechům, když se podruhé v utkání prosadil bek Koma.

Třinečtí, kteří v extralize bodovali v průběhu celého předešlého měsíce, se pokusili zápas zdramatizovat při power play. Místo vyrovnání však ještě jednou inkasovali.

Moeller Pardubice - Oceláři Třinec 6:4 (0:1, 2:2, 4:1)
Branky a nahrávky: 22. Blažek (Somík), 23. Koukal (Kolář), 42. Koma (Píša, Starý), 45. Pivko (Divíšek, Čáslava), 57. Koma (Kolář I, Píša), 60. Starý - 5. Malec (Polanský, Kanko), 31. Balej (Výtisk), 38. V. Polák (Polanský, Sekeráš), 46. Peterek (D. Moravec). Rozhodčí: Fraňo - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:7, navíc Malec (Třinec) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 7845.
Pardubice: M. Růžička - Snopek, Čáslava, Koma, Havíř, Píša, Kolář II - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Blažek, Somík - Hašek, Rákos, Klejna. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Výtisk, Vosátko, Gureň, Seman, Malec, Andersons - Balej, Piecha, D. Moravec - Kanko, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Zeliska, Hampl, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama