Hlavní obsah

Výhra na ledě Mladé Boleslavi vrátila Litvínov do čela tabulky

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Litvínova se vrátili do čela tabulky, když potvrdili, že na cizím ledě je nejlepší v extralize. Vítězství 4:2 v Boleslavi, o němž rozhodl třemi využitými přesilovkami, bylo jejich už desátým ze 16 letošních vystoupení v roli hostů.

Článek

Naopak doma ztrácející Mladou Boleslav tíží už šestibodové manko na předposlední Znojmo. „Jak se ta díra zvětšuje, každé utkání je víc a víc stěžejní a my přitom pořád zbytečně ztrácíme body. Doplácíme na chyby a zbytečné fauly, po nich jdeme do kytek,“ lamentuje trenér nováčka Jiří Šejba.

„Náladě v kabině není zrovna dobrá. Při hře pět na pět jsme i týmu ze špičky tabulky rovnocenným soupeřem, jenže dostáváme góly v oslabení a když přece jen vydřeme vyrovnání, dopustíme se ke konci zase zbytečného vyloučení a Litvínov hraje přesilovky nápaditě,“ uvažuje útočník Aleš Padělek. „Dlouhodobě nezvládáme oslabení, musí se tam hodně věcí dělat jinak. Naše hra potřebuje zlepšit,“ krčí rameny kapitán Richard Král.

Ke dnu soutěže přibitý nováček přitom začal velmi aktivně, snažil se co nejčastěji střílet a brzy se ujal vedení. O vyrovnání se však zasloužil ranou od modré Švarný a také další početní výhoda za Jindrovo nebezpečné hraní vysokou holí byla ukončena gólem. Lukešovu střelu tečoval za Šindelářova záda Černý. Mladá Boleslav musela litovat, že šance Padělka i Pajiče skončily na tyčce.

Hosté se soustředili na pozornou hru ve středním pásmu, nebáli se ale ani zaútočit a mohli jít klidněji do třetí části, kdyby Černý zblízka netrefil tyčku. Po Handlovského trefě domácí doufali bodový zisk, jenže 96 vteřin před koncem Černý v přesilovce dorazil Reichlovu střelu a hned při dalším střídání se trefil také bratranec litvínovského gólmana Viktor Hübl.

Tváře litvínovských hráčů mohl po utkání zdobit úsměv. „Vyplácela se v přesilovkách častá střelba i to, že jsme se tlačili před branku k dorážkám,“ míní autor dvou branek Jakub Černý. „Cesta za výhrou nebyla snadná, přesilovky se ale staly účinnou zbraní,“ říká trenér Petr Rosol. „Ani jsme nevěděli, že nás výhra vrátila na první místo a doufám, že si v pozici lídra povedeme lépe než před dvěma týdny, kdy jsme pak prohráli třikrát v řadě,“ říká útočník Michal Trávníček.

BK Mladá Boleslav - Litvínov 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. R. Pšurný (Pajič, Kazionov), 47. Handlovský (Padělek, Brňák) - 10. Švarný (V. Hübl, Kubinčák), 15. J. Černý (Lukeš, Šlégr), 59. J. Černý (Reichel, Kubát), 59. V. Hübl (Trávníček). Rozhodčí: Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6, navíc Sýkora - Jánský oba 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 3468.
Mladá Boleslav: Šindelář - Posmyk, Brňák, Jindra, Schnabel, R. Bauer, Mocek, Benda, Vála - Padělek, R. Král, Handlovský - Důras, P. Barinka, Boháč - Nouza, Sýkora, Rod - Kazionov, Pajič, R. Pšurný. Trenéři: Šejba a Gudas.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Jánský, Heinisch, Šinkovič. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama