Hlavní obsah

Vyříkali jsme si to, odhaluje znovunalezení formy Budějovic Duda

PRAHA

Po pondělním vítězství 4:3 na ledě mistrovské Slavie vylepšili hokejisté Českých Budějovic svou bilanci na čtrnáct získaných bodů z posledních šesti zápasů. Mountfieldu se nyní daří a i nadále pokračuje na cestě vzhůru extraligovou tabulkou, ještě nedávno beznadějně poslední tým soutěže nyní ztrácí jen čtyři body na devátou příčku.

Článek

„Budu se opakovat, ale pro nás je v současné době zlatý každý bod. A výhra na Slavii je pro nás velmi cenná,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Ernest Bokroš, jenž na lavičce Budějovic vydržel i přes dlouhou sérii nezdarů. Jeho svěřencům se nyní daří a patří mezi ně i nezkrotný živel Radek Duda, autor první branky proti Slavii. „Když chceme jít v tabulce výš, tak je pro nás důležité vyhrávat doma, ale musíme sbírat body i venku,“ upozorňuje důrazný útočník.

Podle jeho slov přišel zlom ve hře Mountfieldu po schůzce mezi samotnými hráči. „Vyříkali jsme si mezi sebou, co je potřeba zlepšit bez ohledu na to, kdo kde bude hrát. Ujasnili jsme si, že musíme bojovat jako tým. Myslím, že jsme se víc semkli a začali bojovat, taky parádně chytají oba gólmani. Byla by hrozná ostuda, kdyby Budějovice hrály play-out nebo baráž,“ myslí si Duda, jenž hrál po odchodu ze Slavie proti svému bývalému klubu teprve potřetí a konečně se prosadil i gólově.

Potyčky? Kamarádský hecování 

„Já už to ani nějak nevnímám Člověk si sice vzpomene, co krásnýho tady zažil, ale nějakou zvláštní motivaci navíc necítím,“ přesvědčoval Duda po zápase. Několikrát si však na ledě měl se svými spoluhráči co povídat, především při strkanicích s obránci Kolaříkem a Slobodou. „To bylo takový kamarádský hecování, v mezích normy. Neviděl bych to tak, že by byl někdo na někoho nějak zvlášt vysazenej,“ tvrdil.

Při samostatných nájezdech to mohl být on, kdo by byl hrdinou. Kdyby ovšem svůj nájezd hned v úvodu proměnil. Gólman Slavie Adam Svoboda včas vložil do jeho střely vyrážečku. „Nevyšlo to, protože jsem blbec! Věděl jsem přesně, co chci udělat, ale na poslední chvíli jsem to neudělal. To je moje hloupost, zbytečně jsem mohl zkomplikovat celý zápas,“ sypal si popel na hlavu.

Reklama

Související témata: