Hlavní obsah

Vrbata: Nejdu do Boleslavi s tím, že budu střílet tři góly za zápas

MLADÁ BOLESLAV

Pomoci týmu s udržením v nejvyšší soutěži bez ohledu na vlastní statistiky, s tímto cílem přišel hokejový útočník Radim Vrbata do Mladé Boleslavi. Sedmadvacetiletý juniorský i seniorský mistr světa přerušil v minulých dnech své angažmá v zámořské NHL a vrátil se do mateřského klubu, s kterým v úterý podepsal smlouvu do konce sezóny.

Článek

"Nejdu sem s tím, že budu dávat tři góly za zápas. To by mohl čekat možná Jarda Jágr, kdyby přišel zpět do extraligy. Vím, jak byla extraliga složitá během výluky, a čekám, že to nebude nic lehkého. Nejdu sem kvůli sobě, ale abych pomohl týmu," řekl Vrbata.

Středočeský klub je aktuálně na posledním místě tabulky, ale Vrbata věří, že v druhé polovině sezóny se mu budu dařit víc. "Je to nováček a hraje nad očekávání dobře. Boleslav strašně moc zápasů prohrála o jeden gól. Myslím si, že na tom nejsou tak špatně, jak to vypadá. Doufám, že jim pomohu, aby se tým dostal výše. Hlavní je, abychom se vyhnuli baráži a nesestoupilo se," podotkl útočník, jenž v této sezóně oblékal dres Tampy Bay.

Nedostával prostor na ledě

V Tampě, do které v létě přestoupil z Phoenixu, se mu ale moc nedařilo. Nedostával prostor na ledě, a proto se rozhodl k návratu do Čech. Navíc jeho manželka je v jiném stavu a Vrbata chtěl, aby celá rodina byla v klidu a nestresovala se kvůli hokeji. Vedle Mladé Boleslavi se o jeho služby intenzivně zajímaly i další kluby, on ale preferoval pouze dvě možnosti - Mladou Boleslav a Liberec.

"Od začátku to bylo jen o nich. S Libercem jsem měl výbornou zkušenost během výluky. Kdyby to bylo stejné jako tehdy a Boleslav nebyla v extralize, tak bych šel tam. Nakonec rozhodlo to, že jsem tady doma, vyrůstal jsem tady a každé léto zde trénuju," vysvětlil Vrbata, jehož návrat do Čech udělal radost i reprezentačnímu trenérovi Vladimíru Růžičkovi.

Premiéru absolvuje až v Pardubicích

Vrbata se teoreticky mohl stát tajným trumfem Mladé Boleslavi v úterním důležitém zápase proti Znojmu. Nakonec však utkání sledoval jen z tribuny. "Kdybych nastoupil, tak bych týmu moc nepomohl. Nebyl jsem dlouho na ledě a přiletěl jsem až dnes ráno. Bylo by to hodně složité a po pravdě jsem o tom vůbec nepřemýšlel," podotkl Vrbata.

Obnovenou premiéru v mladoboleslavském dresu tak absolvuje až 28. prosince v Pardubicích. A pokud se nestane nic nečekaného, nastoupí s ním i mladší bratr David, jenž do týmu míří.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec