Hlavní obsah

Slavia - Zlín 3:5Slavia se trápí dál, z posledních dvanácti zápasů jich prohrála deset

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Pšurný 0 : 1
10. Kollár 0 : 2
40. Kraft 1 : 2
43. Záhorovský 1 : 3
48. Záhorovský 1 : 4
50. Balaštík 1 : 5
57. Červenka 2 : 5
60. Bednář 3 : 5

PRAHA

Hokejisté Slavie stále nemůžou chytit dech. V zápase 33. kola po tragickém výkonu podlehli na svém ledě Zlínu 3:5 a z posledních dvanácti duelů si připsali již desátou porážku. Ševci o svém triumfu rozhodli třemi trefami ve třetí třetině, po té Balaštíkově slávistický gólman Svoboda prchl na střídačku a své místo přepustil Nerudovi. Za stavu 1:5 už slávisté stihli skóre dvěma trefami jen zkorigovat.

Článek

Zlín vstoupil do utkání nebojácně, už v desáté minutě ohrozil Svobodu Balaštík. Gólu se Ševci dočkali o pět minut později. Při přečíslení dvou na jednoho se Vlach zbavil stahovačkou Kadlece, předložil puk Michalu Pšurnému, který neměl problém zvednout puk pod horní tyčku. Slavia se osmělila až v sedmé minutě, Čermák ale chumel hráčů před Murínem nepropálil.

V deváté minutě sehrál při zlínské přesilovce hlavní úlohu slávista Beránek. Nejprve se odhodlal ke střele, tu Murín vyrazil zpátky k němu, úplně prázdnou branku ale kapitán z dorážky minul. Následoval bleskový přesun na druhou stranu kluziště - Rachůnek vypálil, kotouč se od Beránkovy hole odrazil k nekrytému Kollárovi, který poslal Medvědy do dvoubrankového vedení.

V závěru druhé části snížil Kraft

Slavii druhá inkasovaná branka zaskočila, téměř nepřekonatelným problémem pro ni byl přechod útočné modré čáry. V šestnácté minutě navíc mohla děkovat Balánovi, že v ideální pozici mezi kruhy promáchl. Pražanům nepomohla ani první přestávka, i nadále se na ledě trápili. Pomoct jim měla minutu a padesát tři vteřin dlouhá přesilovka pěti proti třem, v největší šanci trefil Kadlec jen levou tyč.

V 32. minutě podržel domácí Svoboda, když vychytal z bezprostřední blízkosti pálícího Köhlera. Štěstí stálo i při jeho kolegovi Murínovi, Novákova dorážka se od jeho maskyodrazila nad. Situaci z poslední minuty druhé části si ovšem slovenský gólman za rámeček nedá. Kraft dobrých deset vteřin míchal pukem za brankou, aby si pak vyjel u pravé tyče a pod Murínovými betony propasíroval puk za čáru.

Po pátém gólu Svoboda prchl na střídačku

Úvod třetí třetiny ovšem Pražané zaspali. Andrašovský ve 43. minutě poslal puk před Svobodu, kde do něj stačil vložit svou hůl Záhorovský a slávistický gólman se natahoval marně. Odpovědět mohl hned vzápětí Hruška, jeho projektil ale těsně minul pravou tyč. V 48. minutě našel přesným pasem Murín Záhorovského a hned čtveřice hráčů ve žlutém se řítila na dva slávistické obránce. Záhorovský místo přihrávky zvolil střelu a vymetl pavučinky v levém horním rohu.

Totální destrukci slávistické obrany dokonali Ševci o minutu později, když se Balaštík řítil zcela sám na Svobodu a i on zamířil přesně. To už bylo moc i na slávistického gólmana, který zamířil na střídačku a jeho místo zaujal Neruda. Pražané v závěru utkání již jen stihli zkorigovat. Slobodovu střelu při přesilovce těsně před Murínem tečoval Červenka. V poslední minutě pak rovněž při početní výhodě uzavřel na konečných 3:5 z pohledu Slavie Bednář.

Slavia Praha - RI Okna Zlín 3:5 (0:2, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 40. Kraft (M. Čermák), 57. Červenka (Sloboda, Bednář), 60. Bednář (Červenka, L. Špelda) - 6. M. Pšurný (Roman Vlach), 10. Kollár (Rachůnek), 43. Záhorovský (Andrašovský, Míka), 48. Záhorovský (Murín), 50. Balaštík (Köhler, Galvas). Rozhodčí: Mikula - Kostka, Bláha. Vyloučení: 6:9, navíc F. Čech (ZLN) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 3389.
Slavia Praha: A. Svoboda (50. Neruda) - Kadlec, Žižka, J. Novák, Drtina, Sloboda, Kolařík, L. Špelda - D. Hruška, Beránek, Doležal - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, Kraft, Vondrka - T. Svoboda, M. Čermák, P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Záhorovský, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata: