Hlavní obsah

Takhle to dál nejde, hřímá Bednář nad slávistickou krizí

PRAHA

Bída, hrůza, děs. Jiné přívlastky současná hra hokejové Slavie nesnese. Herní trápení Růžičkových svěřenců dokonale ilustroval páteční zápas se Zlínem. Ševci za celých šedesát minut Pražany k ničemu nepustili, navíc jí pod stromeček přibalili pět branek. „Zlín byl minimálně o třídu lepší. Hrůzostrašný výkon,“ stručně glosoval představení svých svěřenců slávistický asistent trenéra Jiří Kalous.

Článek

Slávisté tak navázali na nepřesvědčivé výkony z minulých kol. A to si přitom slibovali od reprezentační přestávky, že je nastartuje. „Doufal jsem, že se mužstvo dá psychicky a fyzicky dohromady. Nicméně se to nestalo. Krize pokračuje,“ konstatuje kanonýr Jaroslav Bednář.

On sám tuší, co Slavii sráží dolů - příčiny jsou tři. „Individuální chyby, psychika, disciplína.“ Zejména prvně jmenovaný neduh je podle Bednáře tím nejzásadnějším. „Z hlediska individuálních chyb se nezměnilo vůbec nic. Jestli k tomu budeme přistupovat takhle, nevyhrajeme žádný zápas. Takhle to dál nejde!,“ je naštvaný.

Současná herní pohoda Bednáře pořádně trápí. „Musím říct, že mě to sžírá čím dál, tím víc. Série se prohlubuje a jsme ve stádiu, kdy nám klesá i sebevědomí. Místo jednoduchosti se snažíme vymýšlet nesmysly.“ Jedním dechem dodává, že každý z hráčů by se měl zamyslet, jestli na ledě nechává všechno. „Stoprocentně to je o přístupu k zápasu. Ani já nepodávám výkony, které bych podávat měl,“ sype si popel nad hlavu.

Podle Bednáře nehraje Slavia dobře už od začátku

Zápas se Zlínem byl ilustračním příkladem. Přestože hosté nepředvedli bůhvíjaký výkon, na tři body jim to bez problému stačilo. „Myslím, že soupeř se dneska ani nezpotil. Bránil v pěti lidech a těžil z brejků. Zápas, ve kterém jel soupeř tolikrát ve dvou na jednoho, jsem snad ještě nezažil,“ kroutil Bednář hlavou.

Slavia tak stále klesá tabulkou, nyní jí patří až sedmé místo. Na jedenácté, které již nezaručuje ani samotnou účast v předkole play-off má náskok pouhých čtyř bodů. Jaký to rozdíl oproti časům, kdy extralize kralovala... „Musíme si zodpovědět otázku, proč jsme vůbec první byli. Výborně chytal Áda (Adam Svoboda) a měli jsme štěstí, které nás opustilo. I v té době ale v naší hře byly chyby,“ připouští Bednář, že Pražané nehrají dobře už od začátku ročníku.

Jak tedy z krize ven? Bednář už na tuto otázku odpovídal nesčetněkrát. Řešení se ale stále nenašlo. „Během toho dne a půl, kdy máme volno, si musíme už vážně sednout a uvědomit si, kdo má v mužstvu jakou funkci.“ Na Štědrý den se ale chce od neúspěchů na ledě alespoň částečné oprostit. I když zcela úplně to nepůjde. Přesto se o to bude co nejvíce snažit. „Hned ráno se seberu a pojedu na ryby. Po obědě budu rozvážet dárky a relaxovat,“ plánuje si strávení svátečního dne Bednář

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice