Hlavní obsah

Venku z krize ještě nejsme, říká slávista Kadlec

Po tragické sérii porážek Slavia konečně zabrala, z domácích střetnutích s Litvínovem a Libercem vytěžila plný počet bodů. Přesto obránce Petr Kadlec dobře ví, že definitivně vyhráno Pražané ještě zdaleka nemají. Jejich hra stále není bez vad. „Bylo to vidět i proti Liberci, kdy jsme vedli 4:1 a pořád jsme se trápili,“ říká s jednadvaceti kanadskými body nejproduktivnější zadák sešívaných.

Článek

Je Slavia po dvou výhrách z krize venku?

Myslím, že ne. Bylo to vidět i proti Liberci, kdy jsme vedli 4:1 a pořád jsme se trápili. Ale pozitivní je, že jsme zápas nakonec dotáhli do vítězného konce.

Druhá třetina, ve které jste nasázeli všechny čtyři branky, byla snová...

Určitě. Měli jsme i štěstí, začalo nám to tam padat. Ve třetí části jsme ale během chvíle dostali dva góly a měli jsme nervy.

Čím si to vysvětlujete?

Děláme zbytečné klukovské chyby. Na jednu stranu bojujeme, je tam hodně snahy, ale pak uděláme blbost, na něco se vybodneme a dostaneme gól.

Po vašich střelách padly první dva přesilovkové góly. Dříve Slavii hra v početní výhodě příliš nešla, nyní se to změnilo. Dodala vám výhra nad Litvínovem sebevědomí i v tomto ohledu?

Ani bych neřekl. Spíš teď máme víc štěstí. I předtím jsme měli šance, góly jsme ale nedávali. Naopak jsme po nějaké chybě inkasovali a de facto se sesypali.

Jaký impuls dal mužstvu gólman Neruda, který nyní dostává příležitost před Svobodou. Snažíte se více myslet na zadní vrátka, když víte, že v extralize nemá tolik zkušeností?

Nikdo nekouká na to, kdo je v bráně. Standa je kvalitní gólman, ale i Adam chytá výborně. Prostě se prohrávalo, tak člověk vymýšlí, co udělat jinak.

Vám osobně se v posledních utkáních daří, pravidelně sbíráte body za asistence. Cítíte se v pohodě?

Byl jsem zraněný, tak jsem si trošku odpočinul, dal jsem si pauzu. Čtyři pět dní jsem vůbec nebyl na ledě a ono to, když je teď tolik zápasů, pomůže. Ale ty body za nahrávky jsou spíš o štěstí.

Slavia rozehrála sérii domácích zápasů. Uvědomujete si, že je s ohledem na vyrovnanost tabulky mimořádně důležité nyní posbírat co možná nejvíce bodů?

Určitě. Hráli jsme hodně zápasů venku, které jsme vůbec nezvládli. Přitom venku se nám paradoxně dařilo. Prohrávali jsme zbytečně. Ještě těsně před koncem jsme vedli a stejně jsme prohráli. Pořád jsme se podvědomě ujišťovali, že prohráváme, protože hrajeme venku. Že až budeme hrát doma, bude to jiné. Teď jsme to museli dokázat. Dva zápasy se to povedlo, tak snad v tom budeme pokračovat.

Reklama

Související témata: